Alianta Toyota - Ford

Publicat miercuri, 17.01.2007 14:58 de Robert Gherghe

Toyota si Ford sunt tot mai aproape de incheierea unui parteneriat. Analistii sustin ca o alianta intre cei doi producatori ar fi profitabila pentru ambele parti.

Toyota a anuntat ca studiaza posibilitatea incheierii unui parteneriat cu Ford. Principalul aspect al eventualei aliante ar fi cooperarea in procesul de studiere si dezvoltarea a tehnologiilor.

Katsuaki Watanabe, presedintele Toyota, a declarat intr-un interviu ca nu s-au purtat inca discutii, dar ca grupul nipon este deschis la o astfel de colaborare daca si Ford doreste. In luna decembrie, boss-ul de la Toyota, Fujio Cho s-a intalnit cu liderul de la Ford, Alan Mulally, pentru a discuta despre deschiderea negocierilor privind un viitor parteneriat.


Relatiile dintre cei doi giganti au inceput prin achzitionarea de catre Ford a licentei pentru folosirea tehnologiei motoarelor hibride de la Toyota pe doua modele americane, SUV-urile Escape si Mariner. Analistii de pe piata sustin ca Ford ar avea multe de castigat din aceasta alianta, iar Toyota ar ajunge si mai aproape de surclasarea General Motors.