ANALIZA: Ce material alegi la interior - piele sau textil?
Alegerea materialului in care va fi imbracat interiorul masinii tale depinde atat de posibilitatile financiare, cat si de atentia pe care doresti sa o acorzi in materie de intretinere.
Numerosi clienti de automobile noi se afla in fata dilemei de a alege intre interiorul imbracat in piele si un interior imbracat in material textil. Fiecare alegere are avantajele si dezavantajele ei, iar decizia trebuie luata in functie de preferintele si nevoile clientului. Ulterior, clientul poate schimba un interior din material textil cu un interior imbracat in piele in cadrul unui atelier specializat, iar aceasta operatiune va mari valoarea masinii respective.
Tapiteria din material textil este mai ieftina, nu are nevoie de intretinere regulata si nu incomodeaza pasagerii atunci cand este foarte frig sau foarte cald. De asemenea, scaunele incalzite se incalzesc mai usor daca sunt imbracate in textil. Dezavantajul alegerii unei tapiterii din material textil este ca poate fi patata extrem de usor si este dificil de curatat. De asemenea, aceasta tapiterie pastreaza mirosurile neplacute, culorile se vor sterge de pe ea in timp si poate fi avariata mult mai usor de catre tigari aprinse sau elemente ascutite.
Alegerea tapiteriei din piele este costisitoare in momentul achizitiei, dar aceasta poate fi considerata o investitie. O masina cu un interior imbracat in piele va avea o valoare mai mare in timp daca va fi intretinuta corect. De aceea, numeroase modele de lux sunt echipate in standard cu un interior imbracat in piele. Pielea naturala are un miros placut, care nu este perturbat de fumul de tigara sau alte elemente. Din pacate, pielea este incomoda cand este foarte frig afara sau extrem de cald, deoarece aceasta se raceste sau se incalzeste ceva mai greu decat tapiteria din material textil si are anumite momente in care este inconfortabila.
In cazul in care aveti o masina cu interior imbracat in material textil si doriti sa imbracati acest interior in piele, este indicat sa apelati la un atelier specializat. Inainte de a face aceasta alegere, este de recomandat sa aplicati folie protectoare pe geamurile laterale si pe luneta, tot in cadrul unui atelier specializat. Aplicarea foliei de protectie solara ajuta la protejarea interiorului din piele si mareste durabilitatea si gradul de confort al acestuia. Crapaturile aparute la suprafata pielii pot fi cauzate de expunerea indelungata la razele UV, iar solutia este tratamentul specific si aplicarea unei folii de protectie solara pe geamuri.Costul imbracarii unui interior din material textil in piele variaza in functie de materialul utilizat si de culorile alese. Adesea, imbracarea unui interior in piele costa in jur de 1.000 euro, pe cand aplicarea foliei solare protectoare costa in jur de 200 de euro.
Doar folia de protectie solara de calitate poate proteja in mod corespunzator un interior din piele, iar aceasta trebuie sa fie aplicata intr-un atelier specializat, care ofera garantie pentru lucrarea efectuata. Legislatia din tara noastra obliga conducatorii auto sa utilizeze doar folie solara autorizata, aplicata intr-un atelier autorizat de RAR. In cazul incalcarii acestor norme, Politia Rutiera are dreptul de a aplica amenzi si de a retine certificatul de inmatriculare pana in momentul in care folia de protectie solara ilegala a fost inlaturata.
Via | Articlesbase
Piele frate, doar nu oi pune textila, jos textila........Sa fie piele deioa bej ca sa moara aia din cartier de ciuda!