Aşteptarea va lua sfârşit în curând: Tesla Model 3, rivalul electric al lui BMW Seria 3, se lansează în 31 martie

Publicat marţi, 08.03.2016 11:32 de Daniel Popescu

Noul Tesla Model 3 va fi prezentat oficial la Los Angeles în 31 martie şi va deveni rivalul electric al unor modele precum BMW Seria 3, Audi A4 sau Mercedes-Benz Clasa C.

Tesla Model 3 este unul dintre cele mai aşteptate modele din ultima perioadă, datorită faptului că producătorul american promite o maşină electrică cu performanţe bune la un preţ accesibil comparativ cu celelalte produse din gamă, Model S şi Model X.

Lansarea oficială va avea loc în 31 martie în cadrul unui eveniment special care va fi găzduit la Los Angeles şi în care va fi prezentată doar o versiune de pre-producţie.

Chiar dacă producţia propriu-zisă a modelului va începe abia în 2017, comenzile se vor putea face începând cu ziua prezentării oficiale.

Designul sau detaliile tehnice ale lui Tesla Model 3 nu sunt încă cunoscute, însă speculaţiile indică renunţarea la portierele spate cu deschidere verticală existente pe SUV-ul Model X. În plus, se anticipează că Tesla Model 3 va avea o autonomie de 300-500 km şi ar putea ajunge la 100 km/h mai repede decât rivalii direcţi BMW Seria 3, Audi A4 sau Mercedes-Benz Clasa C.

Preţul pentru Statele Unite a fost deja anunţat de CEO-ul Elon Musk: 35.000 de dolari, însă costurile ar putea scădea până spre 25.000 de dolari după acordarea unor bonusuri guvernamentale. 

Evident, prețul european al lui Tesla Model 3 nu este cunoscut încă. Dacă se va repeta însă scenariul pe care l-am notat în cazul fratelui mai mare Model S, ne putem aștepta la un preț de bază de 35.000-40.000 de euro, deci la nivelul unui Volkswagen e-Golf. Cum fiecare țară europeană în parte și-a setat însă o politică de bonusuri la achiziția unei electrice, prețul efectiv de achiziție al mașinii ar putea scădea până în jur de 30.000 de euro.

Partea inedită a evenimentului de lansare este că lista de invitaţi este realizată personal de Elon Musk. Tesla nu a oferit o explicaţie oficială în acest sens, însă informaţia a apărut după ce un rezident din Los Angeles care deţine două modele Tesla nu a primit acordul de a participa la eveniment, deşi la un eveniment din 2014 a avut acces deşi nu comandase încă niciunul dintre exemplare. Cel mai probabil, motivul este legat de un incident petrecut la lansarea Tesla Model X de anul trecut, când unul dintre participanţi a criticat vehement evenimentul pe internet şi s-a ales cu comanda anulată.

Via Autocar, Evobsession

  • f comic, marţi, 08.03.2016 18:25

    Hahahahaha Numai "rivali" viseaza Musk. E ca si cum ar veni Geely, care ieri a facut frigidere sa spuna ca a proiectat un concurent direct pentru S Class. Asa, si?

  • f f comic, miercuri, 09.03.2016 09:20

    cine crezi ca a asteptat ?

  • migo, miercuri, 09.03.2016 09:22

    deci in gandirea unora bmw a lansat primul autoelectric inainte de tesla ... curioasa gandire, exact ca una platita de nemtzalai ...

  • @migo, miercuri, 20.04.2016 16:04

    Nu. Japonezii au facut-o !