Bentley va lansa primul model electric până în 2025: toate modelele constructorului vor avea versiuni hibride până în 2023

Publicat miercuri, 19.06.2019 09:42 de Paul Cosma

Bentley susține că primul său model 100% electric va fi lansat cel târziu în 2025. În plus, britanicii pregătesc versiuni hibride pentru toate modelele, până în 2023.

Electrificarea la Bentley a debutat odată cu apariția versiunii hibride cu încărcare la priză a SUV-ului Bentayga. Începând de anul trecut, modelul a devenit primul hibrid al companiei.

Tehnologia actuală a bateriilor îi descurajează pe oficialii Bentley să lanseze un model electric în perioada următoare, deși acest lucru nu a fost exclus definitiv. Constructorul caută alte soluții pentru viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat și spune că tehnologia fuel-cell ar putea să devină o variantă practică.

Cu toate acestea, Bentley susține că primul său model 100% electric va fi lansat cel târziu în 2025, potrivit lui Chris Craft, membru în board și responsabil de vânzări și marketing la Bentley.

Craft susține că peste 30% dintre clienții brandurilor de lux sunt interesați de achiziția unei mașini electrice. Totodată, Bentley vrea să ofere versiuni hibride pentru toate modelele din gamă, până în 2023.

Bentley a spus recent că analizează lansarea unui model 100% electric în următorii ani, pe platforma Premium Platform Electric (PPE) a grupului Volkswagen, însă așteaptă o decizie pentru aprobarea proiectului.

Via Carscoops