BMW: limbajul de design Neue Klasse va fi prezent și la viitoarele modele cu motoare termice

Publicat duminică, 20.10.2024 10:52 de Tiberiu Safta

Viitoarele modele BMW cu motoare termice vor fi și acestea desenate după noul limbaj de design văzut la conceptele Neue Klasse. Unele mașini din noua familie de modele vor primi atât versiuni termice, cât și electrice și vor arăta la fel.

Constructorul bavarez urmează să lanseze primul model de serie din noua familie de modele Neue Klasse în 2025. Noua arhitectură va mări oferta de modele electrice a celor de la BMW, însă vor exista în continuare și mașini cu motoare pe benzină și diesel noi.

Noul limbaj de design adus de conceptele Neue Klasse prezentate în ultimii 2 ani nu va fi unul prezent exclusiv la modelele electrice. Potrivit lui Adrian von Hooydonk, șeful de design al Grupului BMW, inclusiv viitoarele modele cu motoare termice vor primi același limbaj de design, cu câteva diferențe mici pentru a le distinge față de modelele electrice.

„Marea împingere cu electrice, aceste tehnologii și acest limbaj de design vor fi transferate către întregul portofoliu de produse, inclusiv către vehiculele noastre cu motoare termice”, a declarat von Hooydonk pentru publicația Top Gear. „Pentru client, nu va fi dificil – ei vor primi BMW-uri moderne, noi, iar ei vor putea să aleagă propulsorul”, a mai adăugat designer-ul șef al grupului german.

Chiar dacă noile modele cu motoare termice vor arăta în mare parte la fel cu cele electrice, acestea vor avea un caracter distinct, inclusiv la nivel vizual.

Primul model nou din familia BMW Neue Klasse va fi iX3, care va fi asemănător ca design cu conceptul Vision Neue Klasse X. Apoi, va urma o berlină electrică în 2026. În următorii 2 ani, BMW va lansa încă alte 4 modele electrice.

via Carscoops

  • Matei_cel_nou, duminică, 20.10.2024 12:33

    La sedan greu de crezut ca vor folosi același design întrucât ar avea nevoie de o grila deschisă pentru răcirea motorului. In altă ordine de idei Neue Klasse e o gură de aer proaspăt (chiar și la propriu) și o abandonare a designului nevrotic și agresiv din ultimii 10 ani la BMW. Sunt curios ce părere are clientela mai nouă căreia îi place Serie 4 sau Serie 7 sau XM.

  • Hidose Klasse, duminică, 20.10.2024 12:41

    Tot urâtă le-a ieșit.