Formula 1: Max Verstappen, cel mai rapid în calificările pentru cursa de sprint din SUA

Publicat sâmbătă, 19.10.2024 12:05 de Tiberiu Safta

Max Verstappen a avut cel mai bun timp în calificările de vineri pentru cursa de sprint. Triplul campion mondial va lua startul în cursa mică alături de George Russell în prima linie.

După o pauză care a durat aproape o lună, Formula 1 revine în acțiune pentru a 19-a etapă a sezonului, care are loc în Statele Unite. Weekend-ul acesta include și o cursă de sprint, ceea ce înseamnă că am avut parte de numai o singură sesiune de antrenamente libere și calificări în ziua de vineri pentru cursa de sprint.

La finalul calificărilor pentru cursa mică de sâmbătă, Max Verstappen a obținut cel mai bun timp și va pleca din pole position în cursa de sprint. Olandezul a stabilit un tur de 1 minut și 32.833 secunde în drumul către cel mai bun tur al sesiunii, fiind mai rapid cu doar 0.012 secunde față de George Russell. Britanicul de la Mercedes va lua startul în cursa de sprint din prima linie.

Pe locul 3 va fi Charles Leclerc, alături de Lando Norris pe locul 4. Linia a 3-a este formată din Carlos Sainz Jr pe locul 5 și Nico Hulkenberg pe locul 6. În spate vine Lewis Hamilton, care a reușit să se califice doar pe locul 7, în fața celui de-al doilea Haas, pilotat de Kevin Magnussen. Locurile din top 10 sunt completate de Yuki Tsunoda pe 9 și de Franco Colapinto pe 10.

Calificările pentru cursa de sprint au adus și câteva surprize neașteptate. Mai întâi, Oscar Piastri a fost eliminat în prima parte a calificărilor după ce a depășit limitele pistei în cel mai bun tur al său. În a doua parte, Sergio Perez nu a reușit să intre în top 10. Mexicanul de la Red Bull va începe cursa de sprint pe locul 11, în timp ce Piastri va lua startul de pe locul 16.

Cursa de sprint de la Austin va avea loc în această seară de la ora 21:00, ora României. La 3 ore după finalul programat al acestei curse vor avea loc și calificările pentru cursa mare de duminică. Sesiunea de calificări va începe din primele ore ale zilei de duminică, de la ora 01:00, ora României.

via Formula 1

  • WARNING!, sâmbătă, 19.10.2024 16:20

    Lucrurile se precipită la RedBull. Sergio Perez este deja cu grumazul sub ghilotină. Helmut Marko „a generat multe zgomote” cu privire la obtinerea semnaturii lui Franco Colapinto de la Williams. (The Race)