BMW reduce programul de lucru al 8800 de muncitori in ianuarie

Publicat joi, 17.12.2009 10:48 de Mircea Meșter

Aproape 9000 de muncitori BMW vor avea program scurt de munca in luna ianuarie, germanii asteptandu-se la scaderi ale vanzarilor pentru anumite modele.

BMW a anuntat astazi ca va reduce programul de lucru pentru 8800 de angajati in luna ianuarie, in conditiile in care producatorul german se asteapta la o scadere a cererii pentru anumite modele de pe piata. Majoritatea muncitorilor afectati (8300 de oameni) lucreaza la uzina BMW din Dingolfing, Germania, acolo unde se produce actuala generatie a lui Seria 5. In acest sit de productie, munca in ritm sustinut va incepe din nou in februarie, atunci cand uzina din Dingolfing va incepe sa produca noua generatie a Seriei 5.

BMW nu este singura companie germana care a luat o decizie de acest tip, guvernul german urmand sa sustina o parte din cheltuielile legate de angajatii care vor suferi printr-un program de lucru redus. In campul auto, Daimler a anuntat ca nu exclude masuri identice, in timp ce Porsche, companie ai carei muncitori sunt deja afectati de reducerea programului de lucru, continua masurile de reducere a cheltuielilor si in prima parte a anului urmator.

via | AFP

 

  • Ienăchiţă Văcărescu, joi, 17.12.2009 20:08

    Ultimul paragraf (cel cu bold) nu este terminat. Ce face Porsche?