BMW Seria 5 Touring va fi inlocuit de Seria 5 GT in SUA

Publicat vineri, 10.07.2009 11:16 de Bogdan Mirică

Dupa ce a vandut doar 400 de exemplare Seria 5 Touring in ultimele sase luni pe piata din SUA, BMW se gandeste sa inlocuiasca break-ul cu mai noul Seria 5 GT.

BMW resimte din plin efectele crizei pe piata din Statele Unite. Bavarezii au anuntat ca vanzarile au scazut drastic, in special cele ale actualului BMW Seria 5 break, care s-a vandut de la inceputul anului pana in prezent in doar 400 de exemplare.

Germanii sunt ingrijorati de aceasta evolutie, modelul fiind depasit in vanzari chiar si de BMW M5. Mai mult, versiunea 540i a break-ului a fost surclasata clar in vanzari chiar si de Z8, model care se adreseaza unui public de nisa.

Potrivit unor informatii neoficiale, BMW se gandeste sa retraga de pe piata americana varianta break a actualului Seria 5, locul acesteia urmand sa fie luat de surpriza dezvaluita anul acesta la Geneva: Seria 5 GT.

Intr-o declaratie anterioara, constructorul german anunta ca intentioneaza sa vanda, la nivel mondial, pana la 8000 de unitati Seria 5 GT, piata din Statele Unite fiind o locatie cheie pentru indeplinirea acestui obiectiv.

via | WCF

  • Shtrumph, vineri, 10.07.2009 20:18
    poate Z4

    Z8-u' nu se mai fabrica