Chinezii de la Zeekr ar putea construi mașini electrice în Europa

Publicat luni, 22.07.2024 10:30 de Tiberiu Safta

Compania chineză Zeekr ia în calcul posibilitatea de a produce mașini electrice în Europa. În acest fel, ar scăpa de taxele vamale impuse de Uniunea Europeană.

Constructorul chinez de mașini electrice Zeekr este una din mărcile afectate de noua politică a taxelor vamale din Uniunea Europeană. Toate modelele acestei mărci primesc o taxă de 19.9% pe piața Bătrânului Continent, iar Zeekr se gândește serios să înceapă să construiască mașini în Europa pentru a evita aceste taxe.

„Analizăm în mod activ cu amplasarea activităților în Europa și vom face un anunț la momentul oportun”, a precizat Andy An, directorul general al mărcii chineze. El a mai precizat următorul lucru: „Orice activități de producție în Europa vor fi făcute la actualele facilități aparținând Grupului Geely sau ale partenerilor europeni, iar Zeekr nu va construi o uzină nouă.”

Cât despre taxele vamale, Andy An spune că politica Uniunii Europene asupra producătorilor chinezi este una „regretabilă” și că vor avea un impact negativ asupra dezvoltării mărcii. În același timp, Zeekr se va extinde din acest an și pe alte piețe din lume, cum ar fi în Orientul Mijlociu, America Latină și Asia de Sud-Est. Potrivit lui Andy An, vânzările mărcii pe piețele din Japonia și Coreea de Sud ar urma să înceapă de anul viitor.

Grupul Geely, care deține Zeekr, are mai multe fabrici în Europa unde ar putea fi construite modelele Zeekr. Astfel, ele ar putea fi construite în Suedia, Belgia sau în Marea Britanie.

via Economica

  • alex_cu_a_mic, luni, 22.07.2024 12:11

    Vor trebui sa vina si cu fabrici de clienti nu doar fabrici de masini. Lucrurile baltesc grav prin Europa iar cu alegerea Ursulei pentru inca 5 ani pare ca se merge spre o stingere totala a luminii.

  • zeekr, luni, 22.07.2024 12:53

    in vreme ce regretabil producatorii europenii dorm pe ei, zeekr s-a profilat ca un rival adevarat pentru tesla, cu masini foarte capabile si avansate, design jos palaria si baterii ultraperformante la care altii nici nu viseaza. sa vina, asadar, sunt bineveniti in europa!

  • @alex cu creier mic, luni, 22.07.2024 17:04

    Da, se stinge lumina la pulifricii de mâna dreaptă extremă.