Chinezii vor produce 20 de milioane de automobile in 2015

Publicat joi, 22.10.2009 19:14 de Sebastian Toma

Presedintele Dongfeng Motor Co. estimeaza ca productia de automobile din China va ajunge la 20 de milioane de unitati in anul 2015. Chinezii tocmai sarbatoresc productia de 10 mil. de unitati in acest an.

Industria de automobile din China tocmai a trecut de pragul de 10 milioane de unitati construite intr-un an, iar 2009 nu s-a terminat inca. Presedintele companiei Dongfeng Motor Company a declarat ca se asteapta ca productia de automobile din China sa se dubleze in urmatorii sase ani. Astfel, presedintele Dongfeng considera ca industria auto din China va construi 20 de milioane de unitati in anul 2015.

Desi aceasta valoare suna improbabila in acest moment, nu trebuie sa uitam faptul ca piata auto din China a devenit cea mai mare piata auto din lume, iar companiile din China se inmultesc pe zi ce trece si cresc productia de parca nu ar exista aceasta perioada dificila din punct de vedere economic.

Desi China a produs deja 10 milioane de automobile in acest an, niciun producator chinez nu este in top 3 mondial in materie de vanzari si productie. Explicatia este simpla – numarul mare de producatori chinezi care construiesc automobile aduna un total impresionant al productiei, dar faptul ca acesti producatori nu sunt uniti ii impiedica sa ajunga la un nivel mai mare in topul producatorilor internationali de automobile, cel putin pentru moment.

Via | TheTruthAboutCars

  • Bethurbazal, vineri, 23.10.2009 10:02
    Intrebare

    Si ce-or sa faca cu ele?

  • calin, duminică, 25.10.2009 21:19
    inteligenta si evolutia

    Sper ca in urmatorii 5-10 ani sa apara o inteligenta care sa rezolve problema parcarii si a circulatiei vehiculelor in Romania si apoi in China ,in rest numa de bine. ALTFEL incalzirea globala si poluarea devin realitate mai curand decat ne dezvoltam inteligenta(constiinta) sau gasim solutii banale la probleme grave.