De la Chrysler la Jeep, via 300C

Publicat luni, 20.03.2006 00:00 de Mircea Meșter

Jeep va beneficia de aportul unuia dintre cei mai cunoscuti designeri ai lumii, dupa ce Ralph Gilles – cel care a creat Chrysler 300C – a trecut la constructorul american, in ceea ce se poate numi o mutare in familie.

Ralph Gillies, designerul mult aclamatului Chrysler 300C, s-a mutat la Jeep, unde va ocupa postul de vicepresedinte al sectiei de design. Cel pe care il va inlocui este Ricardo Aneiros, care se retrage din activitate.

“A fost o mare onoare sa lucrez in Grupul Chrysler, atat cu echipa de la design cat si cu intreaga organizatie. Industria s-a confruntat cu o multime de schimbari de cand am inceput, insa profesionalismul, crativitatea si prieteniile pe care le-am intalnit aici au fost constante si consistente”

, a firmat Aneiros.

Ralph Gillies este cunoscut in industria auto datorita aportului sau la dezvoltarea lui 300C, fapt care a reusit sa il prupulseze printre putinii designeri faimosi din lume. Acesta a intrat in structurile Grupului Chrysler in 1992 si detine diplome in Design Auto si Creativitate la Universitatea din Michigan.