Ediție specială pentru Maserati GranTurismo: producție limitată la 150 de exemplare

Publicat joi, 26.01.2023 14:05 de Alexandru Monenciu

Maserati anunță ediția specială GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th Anniversary Launch Edition. Aceasta va fi replicată în doar 150 de exemplare.

Constructorul italian de automobile are o tradiție de 75 de ani în dezvoltarea de modele grand tourer, sau GT pe scurt. Pentru a evidenția această realizare, Maserati prezintă acum o ediție specială pentru modelul GranTurismo Trofeo.

Numele acestei ediții este destul de lung, dar foarte sugestiv: GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th Anniversary Launch Edition. Așa cum spuneam, va fi produsă în doar 150 de exemplare, adică 75 coupe și 75 cabrio.

Noul Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie poate fi comandat alături de 2 nuanțe exterioare: Grigio Lamiera Matte, cu accente în culoarea Roșu Corse, și Nero Scarabeo Matte cu detalii Verde Mint. Indiferent de algerea făcută, nu vor lipsi elementele aerodinamice din fibră de carbon.

Lista cu dotări interioare include tapițerie din piele în 2 culori, logo-ul 75th Anniversary brodat pe tetiere, instrumentar de bord digital, cu ecran de 12.2 inch, display central de 12.3 inch, ecran de 8.8 inch pentru sistemul de climatizare și sistem audio Sonus Faber.

Din punct de vedere tehnic, ediția specială PrimaSerie este ca oricare alt GranTurismo Trofeo. Asta înseamnă că sub capotă regăsim motorul V6 de 3.0 litri, Nettuno, care dezvoltă 557 de cai putere și 650 Nm cuplu. Transmisia este una automată cu 8 rapoarte.

În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 3.5 secunde, iar viteza maximă ajunge la 320 km/h.

via Maserati

  • unu altu, vineri, 27.01.2023 10:10

    Mult mai mulg Maserati vaca asta de GT... Cere sa moara si nu e lasata.