Toyota va închide temporar uzina sa din Cehia din cauza problemelor de aprovizionare

Publicat joi, 26.01.2023 12:57 de Tiberiu Safta

Toyota a anunțat oficial că va închide uzina sa din Kolin, Cehia pentru toată luna februarie. Decizia a fost luată din cauza problemelor de aprovizionare cu care se confruntă marca japoneză.

Începând din 31 ianuarie, uzina Toyota din orașul Kolin, Cehia, va fi închisă temporar până la sfârșitul lunii februarie. Constructorul japonez a luat această decizie din cauza problemelor cu lanțurile de aprovizionare cu care se confruntă această uzină și nu numai.

Fabrica din Kolin este foarte importantă pentru vânzările europene ale celor de la Toyota. La această uzină sunt produse modelele Aygo X și Yaris. Aceasta nu este, în schimb, singura uzină a mărcii care va fi închisă temporar. Fabrica japoneză din orașul Motomachi va fi, de asemenea, închisă pentru câteva zile. Aici sunt produse modelele de performanță GR Yaris și GR Corolla.

„Din cauza lipsei de componente în lanțul de aprovizionare, vom fi forțați să oprim temporar producția din 31 ianuarie”, a precizat Tomas Paroubek, purtătorul de cuvânt al uzinei din Kolin.

Pentru luna februarie, Toyota se așteaptă ca numărul de mașini construite să se apropie de 750.000 la nivel global. Dintre acestea, 300.000 de unități vor fi construite în Japonia, iar restul de 450.000 de mașini vor fi asamblate la celelalte uzine de pe glob.

Mai mult, Toyota preconizează că va asambla un total de 10.6 milioane de mașini la nivel mondial până la finalul lui 2023.

Anul trecut, uzina din Kolin a produs un total de 202.255 de vehicule, o creștere de 35% față de nivelul de producție al uzinei înregistrat în 2021. Acela a fost anul în care Toyota a preluat controlul complet asupra uzinei după ce aceasta a fost împărtășită cu fostul Grup PSA printr-o asociere în participație. De atunci, constructorul japonez a investit peste 200 de milioane de euro pentru extinderea uzinei.

via Motor1

  • Dutz, sâmbătă, 28.01.2023 00:48

    Ceva-i ciudat… sunt cam singurii care au probleme de aprovizionare așa de mari. Nu le este la nici unul ușor, dar totuși o luna oprire este mult prea mult.