GERMANIA: Rabla s-a oprit, dar inmatricularile cresc in continuare

Publicat marţi, 03.11.2009 14:17 de Sebastian Toma

Germanii au inmatriculat cu 24% mai multe masini in luna octobrie 2009 decat in aceeasi perioada a anului trecut, in ciuda faptului ca programul de innoire al parcului auto a fost oprit in septembrie.

Desi programul de innoire al parcului auto din Germania a fost oprit in luna septembrie, inmatricularile de automobile noi din Germania au crescut cu 24 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. Succesul programului "Rabla" din Germania a fost de mare amploare, iar acesta a fost sistat doar din cauza faptului ca fondurile alocate acestui proiect s-au terminat.

Germania ramane in continuare cea mai mare piata auto din Europa, iar luna octombrie a acestui an a adus de la sine inmatricularea a 321.000 automobile noi in aceasta tara. Numarul total de vehicule noi inregistrate in Germania in anul 2009 ajunge astfel la aproximativ 3.312 milioane de unitati. Aceste cifre contrazic declaratiile producatorilor de automobile din Germania, care anuntau ca sistarea programului de innoire a parcului auto din aceasta tara va duce la o scadere brusca a numarului de masini noi inregistrate in Germania.

Analistii avertizeaza ca aceasta crestere s-ar putea sa nu fie 100% reala, deoarece nu reprezinta automobilele vandute in octombrie, ci numarul de automobile inmatriculate in cea de-a zecea luna din an. Astfel, anumite modele comandate in august sau septembrie ar fi putut fi livrate in decursul lunii octombrie, lucru care ar duce la cresterea numarului de automobile inregistrate in octombrie 2009 in Germania, desi numarul de masini vandute in septembrie si octombrie ar putea sa nu urmeze aceeasi tendinta acendenta cu cea a inmatricularilor noi.

Via | Autocar

  • tzenu_bmw, marţi, 03.11.2009 23:51
    hai bre ca astia au si bani

    da ui ca la noi sau oprit inmatricularile....... nu mai au romanasi bani de lozuri in plic

  • europe, miercuri, 04.11.2009 17:14
    criza

    pai normal iar a aparut si bingo la tv