Infiniti nu va produce Essence dar va prelua elemente de design

Publicat miercuri, 01.04.2009 12:56 de Bogdan Mirică

Un oficial Infiniti a anuntat astazi ca Essence, conceptul prezentat la Geneva, nu va fi produs in serie. El va inspira insa viitoarele modele ale diviziei de lux.

Infiniti a socat publicul prezent la Salonul Auto de la Geneva cu Essence, conceptul futurist care a lasat loc unor speculatii numeroase privind un posibil supercar al diviziei japoneze de lux. Din pacate se pare ca Essence nu a fost decat un exercitiu de design care nu isi va gasi finalizare intr-un model de serie.

Anuntul a fost facut de un purtator de cuvant al constructorului japonez, care a declarat ca prototipul prezentat la Geneva va servi doar ca inspiratie pentru designerii Infiniti. Cel mai probabil liniile frontale si cele posterioare vor fi folosite pentru conturarea viitoarelor modele anuntate in gama Infiniti, modele despre care va vorbeam in urma cu cateva zile.

Am putea vedea asadar primele influente Essence pe mult asteptatul inlocuitor al varfului de gama Q45. Trenul de rulare hibrid, regasit pe conceptul prezentat la Geneva, ar putea sa isi gaseasca si el utilitate intr-un viitor apropiat, ca baza pentru un viitor hibrid M.

via | Autoblog