Jaguar participa in cadrul Mille Miglia cu 27 de modele clasice

Publicat sâmbătă, 01.05.2010 12:50 de Cornel Șocariciu

Anul acesta Jaguar implineste 75 de ani de la infiintarea companiei, iar oficialii acesteia au considerat ca Mille Miglia este evenimentul potrivit pentru a sarbatori acest lucru.

Anul acesta Jaguar sarbatoreste 75 de ani de la infiintarea companiei si pentru a celebra acest lucru 27 de modele clasice au fost inscrise in competitia Mille Miglia. In cadrul acestui eveniment vor putea fi admirate modele precum C-Type, D-Type sau XK120.

"Mille Miglia este un important eveniment auto international, si este locul unde Jaguar s-a simtit intotdeauna ca acasa"

, a declarat Mike O’Driscoll, manager Jaguar Cars. In cadrul editiei de anul acesta oficialul Jaguar va concura la volanul unui C-Type. "De la inceputul existentei noastre am fost inspirati sa proiectam si sa dezvoltam masini rapide si frumoase. Nu ma pot gandi la un eveniment mai bun ca Mille Miglia pentru a sarbatori cei 75 de ani de existenta si, astept cu nerabdare sa experimentez traditiile pe care le ofera aceasta competitie", a completat Mike O’Driscoll.

Mille Miglia a fost o competite dedicata modelelor de serie nemodificate care s-a desfasurat intre anii 1927 si 1957, dar care s-a incheiat intr-un mod tagic. Cursa a fost interzisa dupa ce un model Ferrari a intrat intr-un grup de spectatori, accidentul soldandu-se cu 15 morti. In prezent Mille Miglia a ramas o competitie contra timp in cadrul careia sunt inscrise numeroase masini clasice.

Via | Jaguar