Koenigsegg va dezvalui un supercar cu patru usi: Quant

Publicat vineri, 20.02.2009 11:38 de Bogdan Mirică

Constructorul suedez de nisa va dezvalui la Geneva un concept care anticipeaza un viitor supercar cu patru usi, un posibil rival pentru Lamborghini Estoque.

In cadrul Salonului Auto de la Geneva un alt constructor important se va adauga tendintei actuale de a crea supercaruri cu patru usi. Este vorba de Koenigsegg, care anunta ca va aduce la salonul elvetian un concurent serios pentru Aston Martin Rapide, Lamborghini Estoque si Porsche Panamera. Numele sau este Quant si va debuta in stadiu de concept la standul suedezilor.

Primul coupe cu patru usi din istoria Koenigsegg va fi dezvoltat pe o platforma complet noua si va adopta o caaroserie construita din materiale usoare, cum este fibra de carbon. Propulsia va fi asigurata de acelasi motor regasit pe CCXR, de 1018 cai putere, alimentat cu biocombustibil E85. Intreaga putere va fi exploata cu ajutorul unei transmisii noi, mult mai usoare, care schimba rapoartele in doar 30 de milisecunde.

La interior soferul va dispune de padele pozitionate in spatele volanului si de un nou sistem multimedia care include un touch screen cu ajutorul caruia pot fi controlate sincronizarea cu iPod-ul sau cu telefonul mobil si chiar amestecul de E85 cu care functioneaza motorul.

via | WCF