Managerul Ford a fost numit "Liderul industriei auto in 2009"

Publicat luni, 18.01.2010 10:10 de Iulian Cazacu

Managerul Ford Motor Company, Alan Mulally, a fost numit "Liderul industriei auto in 2009" de catre Automotive Hall of Fame.

Stephen Polk, presedintele Automotive Hall of Fame, l-a numit pe Alan Mulally Liderul industriei auto in 2009. Motivul acestei numiri este inspiratia de care a dat dovada Mulally, acesta reusind sa stabilizeze Ford atunci cand economia si industria erau in criza.

"Sincer, a fost nemaipomenit pentru intreaga industrie si in special pentru comunitatea noastra pentru ca ne-a amintit tututor ca inca putem concura la scara globala. Nu-mi pot imagina un parteneriat mai bun decat cel pe care il am cu Alan"

, spune Bill Ford.

Desi nu se preconizeaza ca Ford sa declare anul 2009 incheiat cu profit, situatia economica a producatorului american este mult mai buna decat in 2008, cand Ford a inregistrat pierderi de 14.6 miliarde de dolari.

Ford a castigat la salonul auto de la Detroit premul pentru masina anului, cu Focus, si premiul pentru utilitara anului, cu Transit Connect. Mulally a promis ca 2011 va fi un an profitabil pentru Ford. "Partea buna e ca acum Ford are masinile pe care oameni chiar si le doresc, asa ca am devenit parte integranta a revenirii economice", spune Mulally.

via | detnews.com

  • Carlos, luni, 18.01.2010 10:53

    Tipic american... se autoproclama imparati ! Doar pentru ca e pe teritoriu american, locul de unde a inceput criza, nu inseamna sa negam meritele celorlalti presedinti de concerne auto. Ford e numai o piesa din jocul de puzzle ce compune industria auto.

  • io, luni, 18.01.2010 18:49
    erata

    nu au castigat cu focus ci cu fusion