Mercedes AMG GT Black Series, confirmat oficial de șeful AMG

Publicat joi, 27.11.2014 18:13 de Bogdan Mirică

Mercedes va profita din plin de popularitatea actualului AMG GT cu o versiune de performanță, dusă la extrem și botezată, cum altfel decât Black Series. Surpriza germanilor se va lăsa însă așteptată o perioadă.

Baia de mulțime de care s-a bucurat Mercedes AMG GT i-a făcut pe mulți să uite de popularul SLS AMG. Supercarul dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Paris, în această toamnă, a atras atenția și interesul clienților. Motiv pentru care producătorul din Stuttgart intenționează să exploateze la maxim potențialul lui AMG GT.

Tobias Moers, șeful diviziei AMG, a declarat recent că vor exista mai multe derivate ale actualului AMG GT. Printre ele chiar și o versiune extremă Black Series, pentru a respecta tradiția tuturor supercarurilor create de Mercedes. Vă reamintim că și vechiul SLS AMG a beneficiat de o versiune Black Series, care dezvolta 631 de cai putere și putea atinge o viteză maximă de 315 km/h.

Mercedes SLS AMG Black Series - versiune extremă de 631 CP

Un viitor AMG GT Black Series va depăși aceste performanțe, însă lansarea sa este departe. Tobias Moers a recunoscut că mai avem de aștepat câțiva ani până la versiunea extremă.

Totuși, pentru a satisface așteptările fanilor, același Moers susține că Mercedes-AMG va lansa o versiune mai frumoasă a modelului, în maxim doi ani. Cel mai plauzibil scenariu vizează un AMG GT decapotabil. Ipoteza nu a fost infirmată nici de Moers.