Mini estimează o cerere puternică pentru noul său model electric: “Intrăm într-o eră în care mașinile electrice vor deveni o alegere normală pentru clienți”

Publicat miercuri, 10.07.2019 12:10 de Paul Cosma

Mini se așteaptă la o cerere puternică pentru primul său model electric, peste 20.000 de clienți fiind deja interesați de noul Cooper SE. “Intrăm într-o eră în care mașinile electrice vor deveni o alegere normală pentru clienți,” au transmis reprezentanții companiei.

Mini a publicat marți primele imagini și informații tehnice cu Cooper SE. Primul model electric al mărcii britanice oferă un motor de 184 de cai putere și o baterie cu autonomie de 235 de kilometri.

Transferul puterii către roţile faţă se face prin intermediul transmisiei cu configuraţie într-o singură treaptă şi diferenţial integrat. Astfel, accelerația de la 0 la 60 km/h are loc în 3.9 secunde, iar cea de la 0 la 100 km/h are loc în 7.3 secunde, în timp ce viteza maximă este de 150 km/h.

Oficialii grupului BMW estimează că Mini Cooper SE va înregistra un success la public, peste 20.000 de clienți fiind deja interesați de achiziție.

“Intrăm într-o eră în care mașinile electrice vor deveni o alegere normală pentru clienții noștri,” a explicat Oliver Zipse, directorul de producție al grupului BMW. Zipse este văzut drept favorit la preluarea funcției de CEO al BMW, după ce Harald Krüger a anunțat că nu dorește să primească un nou mandat în 2020.

Potrivit Mini, noul Cooper SE se concentrează asupra performanței în dauna autonomiei. Acesta este echipat cu o baterie Li-Ion cu o capacitate brută de 32.6 kWh, în timp ce capacitatea netă este de 28.9 kWh, iar autonomia oficială ajunge la 235-270 de kilometri. 

Autonomia a fost calculată conform standardului WLTP, însă Mini menționează o valoare a autonomiei corelată cu vechiul sistem NEDC pentru a oferi o comparație cu modele electrice deja existente pe piață.

Via Automotive News