Muzeul Porsche se deschide la sfarsitul anului

Publicat miercuri, 02.04.2008 19:21 de Mircea Meșter

Cladirea multifuntionala care va adaposti Muzeul Porsche se afla in lucru, urmand sa fie finalizata la finalul anului.

Porsche continua munca la cladirea care va adaposti in scurt timp primul muzeu al marcii. Aflat deocamdata in stadiul de santier, proiectul va cuprinde, atunci cand va fi finalizat, o adevarata Mecca a iubitorilor auto din toata lumea, unde fanii marcii si nu numai vor putea admira simbolurile Porsche din cei 77 de ani de existenta a companiei germane.

40 de companii si 250 de specialisti lucreaza in astazi la ridicarea spatiului multifunctional de 5600 de metri patrati care va adaposti muzeul in sine, un punct de informare, un restaurant, o cafenea si un magazin dedicat. Cel mai important element al muzeului va fi reprezentat de cele 300 de masini care acopera intreaga istorie a marcii, doar 80 dintre acestea urmand sa faca parte efectiv din punctele de atractie ale muzeului. Motivul: niciunul dintre exponate nu va fi fix, masinile urmand sa participe la evenimente si demonstratii care vor avea loc in toata lumea, astfel ca cele 300 de exemplare vor fi rotite constant pentru a asigura fluenta in muzeu. Prin acest concept inedit, Porsche vrea sa atraga clientii de mai multe ori in muzeu, fiecare vizita urmand sa reprezinte o noua descoperire a istoriei Porsche.

"Arhitectura deschisa a muzeului si conceptul de expozitie creaza libertate pentru vizitatori din punctul de vedere al spatiului si al continutului. Atunci cand parcurge muzeul, vizitatorul poate atat sa urmareasca istoria unui anumit produs cat si sa se concentreze pe aranjamentele tematice", spune Christina Becker, managerul de proiect al Muzeului Porsche.

Constructia urmeaza sa se incheie in acest an, deschiderea oficiala fiind programata, in conditii normale, in lunile de final ale lui 2008.

  • pharao, joi, 03.04.2008 10:12

    as allways...on the top of the top :)

  • narcis, joi, 03.04.2008 14:56

    Ar fi trebuit sa ne fie comunicat si orasul in care se construieste, chiar si tara ar fi importanta - Austria ori Germania, ori alta. Si daca tot se pomeneste de arhitectura, era frumos sa se precizeze si proiectantul.

  • Theo, joi, 03.04.2008 15:58
    Imaginile

    Baietii, voi ati luat imaginile din SecondLife? ... Greu de crezut. Va supraestimez exagerat. :P