O nouă electrică venită din China: sedan cu 1.287 CP și 3 motoare

Publicat luni, 20.11.2023 16:24 de Alexandru Monenciu

Chinezii de la HiPhi au publicat primele imagini și informații despre sedanul A. Acesta va fi prezentat oficial cu ocazia Salonului Auto Guangzhou.

Compania HiPhi este specializată pe mașini de performanță. Pentru cel mai nou model al lor, chinezii au colaborat cu cei de la Apollo Automobili (se află în spatele unor modele ca Intensa Emozione și G2J), iar rezultatul este un sedan electric cu performanțe de hypercar.

Numele său este HiPhi A, iar debutul public este programat pentru Salonul Auto Guangzhou. Primele exemplare urmează să fie livrate la începutul anului 2025.

Sedanul este echipat cu 3 motoare electrice și oferă în total 1.287 de cai putere. Este construit pe o arhitectură de 800V și va atinge o viteză maximă de 300 km/h. Capacitatea bateriei și autonomia nu au fost dezvăluite.

HiPhi A va primi o suspensie pneumatică, sistem de direcție integrală, amortizoare adaptive și un sistem de vectorizare a cuplului. Mai mult, reprezentanții companiei transmit că are o distribuție a masei de 50:50.

Va fi interesant de văzut dacă sedanul cu zero emisii va ajunge și pe alte piețe, în afara Chinei. L-am putea vedea în Europa, având în vedere că HiPhi are showroom-uri în Germania și Norvegia.

via Motor1

 • George Simion, marţi, 21.11.2023 00:15

  sedan mai sport decat toate bolidele termice! arata foarte bine pt un sedan! asta e calea, nu dulapurile!

 • ignis, marţi, 21.11.2023 11:13

  Mașină bună de Cyberpunk 2077. Zici că e din joc. O combinată între Quadra Type-66 “Cthulhu” și Rayfield Caliburn. Puteau să le dea licența gratuită și își făceau reclamă.

 • Dutz, marţi, 21.11.2023 16:31

  Ce caricatură… o să fie plin pe străzi, sunt pe un segment unde este penurie, caută lumea în disperare și nu găsește mașini, mai ales că au deja show room-uri. De aia nu se vând mașinile ca nu sunt show-room-uri… dar nu era la electrice totul on-line și over the air? clic, clic… și ți-o aduce curierul în rate fără dobândă :))

 • @dutz, miercuri, 22.11.2023 05:48

  iti bagi unghiile in gat cand vezi o masina adevarata? masina asta e mai sexy decat delfinii tai!

  Dutz, miercuri, 22.11.2023 21:37

  Doar un obsedat poate vedea un obiect “sexi”… poate chiar violator. Doar un meltean, cocalar și libidinos folosește un asemenea cuvânt într-o discuție publică. Dar cum te crezi buricul pământului, poți să faci ce vrei, nu? Ce tare ești… hai, fuga la site-uri-le cu conținut pentru adulți. Fi sigur că mă gândesc la suicid că nu-mi permit o asemenea creație ;))