OFICIAL: Citroen nu va produce în serie conceptul GT

Publicat miercuri, 07.07.2010 11:19 de Bogdan Mirică

Citroen a anunţat oficial că nu va produce în serie conceptul GT, prezentat în 2008 la Salonul Auto de la Paris. Informaţia vine după ce în urmă cu câteva luni se vorbea despre un supercar de un milion de euro.

Baia de mulţime de care s-a bucurat conceptul Citroen GT în 2008, la Salonul Auto de la Paris, i-a făcut pe francezi să spere la o versiune de serie a prototipului revoluţionar.

La scurt timp după speculaţiile privind viitorul lui GT, Jean Pierre Ploue, designerul şef Citroen, a declarat oficial că noul concept va prinde viaţă şi va reprezenta primul model al grupului PSA, care va putea fi etichetat ca exotic. Surse neoficiale vorbeau chiar de un preţ de pornire de un milion de euro şi un număr redus de exemplare, doar şase.

Se pare însă că toate aceste planuri au fost abandonate, oficialii francezi preferând să îşi canalizeze eforturile şi bugetul spre alte modele. Citroen a anunţat că renunţă la producţia conceptului cu motor V8, GT urmând să ajungă doar piesă de muzeu.

Chiar şi aşa, supercarul unic a ajutat la clădirea unei imagini solide pentru francezi, ultima apariţie fiind consemnată chiar săptămâna trecută, în cadrul festivalului de la Goodwood.

via | 4wheelsnews

  • ian, miercuri, 07.07.2010 13:42

    ...pacat...design absolut fantastic...

  • io, miercuri, 07.07.2010 14:59

    Toate bune si frumoase, numai ca si-au dat seama la sfarsit ca nu au ce motor sa puna pe masina care si-au auto-intitulat-o "supercar". Ar fi fost o masina la care design-ul o ia cu mult in fata performantelor...

  • NeoGalaxy, miercuri, 07.07.2010 18:49
    Eternal Ferrari Fan

    Un design foarte interesant dar... fara un motor pe masura lui... masina este doar un studiu de design sau o piesa de muzeu. Ciudata alegerea totusi.

  • ionut, joi, 08.07.2010 08:57
    superba masina

    pacat ca o asemenea bijuterie nu este admirata pe strada