OFICIAL: Toyota Hilux va primi o versiune electrică în 2025

Publicat miercuri, 27.03.2024 10:53 de Tiberiu Safta

Toyota a anunțat oficial că va lansa o versiune electrică pentru Hilux în 2025. Noul model este dezvoltat în Thailanda, iar acesta ar putea ajunge și în Europa.

Toyota Hilux, celebrul pick-up al constructorului japonez, va primi o versiune electrică începând de anul viitor. Viitoarea versiune cu zero emisii a lui Hilux este în prezent dezvoltată în Thailanda. Informațiile au fost confirmat de către Noriaki Yamashita, președintele filialei din Thailanda a mărcii nipone.

Pentru moment, nu există nicio informație tehnică despre viitorul Hilux electric. De asemenea, Yamashita nu a precizat unde va fi produsă viitoarea versiune. În schimb, mai multe prototipuri ale noului model vor fi livrate într-o regiune din Thailanda pentru a fi testate ca vehicule de transport public. Testele vor începe luna viitoare.

La final, este posibil ca viitoarea versiune electrică a lui Toyota Hilux să ajungă și în Europa. Deocamdată, lansarea europeană a lui Hilux electric nu a fost confirmată. Noua versiune ar urma să fie bazată pe conceptul Hilux Revo BEV, prezentat în 2022.

via Reuters