Paştele catolic nu învinge industria auto: vânzările de maşini din Vestul Europei au crescut cu peste 5% în martie

Publicat vineri, 08.04.2016 13:02 de Daniel Popescu

Pieţele vest-europene au raportat o creştere de vânzări de maşini noi de peste 5% în luna martie, în ciuda faptului că numeroase ţări au sărbătorit Paştele catolic.

În mod tradiţional, comerţul de orice fel, printre care şi cel cu maşini, scade destul de puternic în timpul anumitor sărbători, când cei mai mulţi locuitori sunt liberi şi pleacă în vacanţe.

Iată însă că, cel puţin acest an, Pastele catolic, sărbătorit în 27 martie, nu a influenţat în mod negativ vânzările de maşini noi din Vestul Europei, potrivit datelor obţinute de compania LMC Automotive, pe baza datelor naţionale şi a unor estimări proprii.

Astfel, ţările vest-europene au raportat vânzări de 1.64 de milioane de maşini noi în lună martie, în creştere cu 5.2% comparativ cu luna similară a anului trecut. Cea mai mare creştere lunară a fost înregistrată în Italia (17%), în timp ce Franţa a progresat cu 8%, iar Marea Britanie cu 5.3%. În schimb, Germania a rămas la nivelul de anul trecut, în timp ce Spania a înregistrat un declin minor de 1%.

"Chiar dacă numărul zilelor de vânzare a scăzut cu una din cauza modului în care a picat Paştele în acest an, înregistrările de maşini noi din Vestul Europei au crescut puternic", a precizat Emiliano Lewis, analist la LMC Automotive.

În ansamblul primelor trei luni ale anului, ţările vest-europene au raportat vânzări de 3.66 milioane de unităţi, cu 7.7% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În urma acestor date, LMC Automotive estimează că vânzările anuale din Vestul Europei vor ajunge la 14.28 milioane de unităţi, în creştere cu 7% comparativ cu anul trecut.

Via Automotive News (înreg.)