Peugeot-Citroen construieste o fabrica in Rusia

Publicat marţi, 29.01.2008 15:31 de Robert Gherghe

Grupul francez PSA va incepe constructia unei fabrici auto in apropierea Moscovei.

PSA Peugeot-Citroen, al doilea mare producator de automobile din Franta, investeste 300 milioane de euro in constructia unei fabrici de asamblare in Rusia.

Lucrarile de constructie vor incepe in luna iunie, a anuntat compania la ceremonia de semnare a acordului referitor la investitie. Din 2010, noua fabrica, situata la Kaluga, la sud-vest de Moscova, va avea o capacitate de 150.000 de masini pe an.

Un purtator de cuvant al Peugeot-Citroen a declarat ca la proiect s-ar putea alatura si o alta companie, iar decizia va fi luata la jumatatea acestui an. Reprezentantul companiei franceze a refuzat sa precizeze daca posibilul partener este compania japoneza Mitsubishi Motors. El a explicat ca directorul general al producatorului, Christian Streiff, vrea sa extinda parteneriatele deja existente, nu sa faca parteneriate noi.

Peugeot-Citroen colaboreaza cu Mitsubishi in domeniul vehiculelor sport utilitare, produce motoare impreuna cu Ford si BMW, vehicule comerciale cu Fiat si modele mici cu Toyota.