Pininfarina isi va vinde una dintre fabrici

Publicat luni, 19.10.2009 16:02 de Sebastian Toma

Pininfarina vinde fabrica sa din Piemont unui fond de investitii din aceeasi regiune. Angajatii fabricii isi vor pastra locul de munca, iar constructorul italian reduce costurile cu 50%.

Italienii de la Pininfarina au semnat un contract pentru vanzarea unei fabrici din Piemont. Uzina Pininfarina va fi vanduta celor de la FinPiemonte Partecipazioni S.p.A., un holding detinut de catre Regiunea Piemont. Pretul fabricii Pininfarina din Piemont este de 15 milioane de euro, suma care ar trebui sa ajute constructorul italian sa scape de datoriile sale si sa se concentreze asupra design-ului de automobile.

Pininfarina contruieste caroserii pentru Alfa Romeo Brera si Spider, precum si Ford Focus CC. Aceste modele sunt contruite la fabrica Pininfarina din Grugliasco, Italia. Apoi, modelele respective sunt trimise la alte fabrici Pininfarina pentru vopsire si asamblarea finala. Contractele italienilor vor fi indeplinite in continuare cu aceeasi strictete, chiar daca fabricile acestora vor avea alt proprietar.

Astfel, IAI S.p.A. va inchiria fabrica de la trustul FinPiemonte pentru 650.000 euro pe an, pentru o perioada de sase ani. Totodata, IAI va cumpara toate utilajele celor de la Pininfarina si contractele celor 900 de angajati de la Grugliasco contra sumei de 2 milioane de euro. In urma acestor contracte, cei de la Pininfarina vor produce in continuare autombile, dar cu un cost mai redus al salariilor. Costurile referitoare la angajati vor fi reduse la jumatate. Cei de la IAI vor furniza caroserii de Alfa Romeo Brera, Alfa Romeo Spider si Ford Focus CC contracost celor de la Pininfarina.

Via | 4wheelsnews