Primele imagini cu interiorul lui Maserati Granturismo: trei versiuni, trei interioare

Publicat sâmbătă, 21.01.2023 12:43 de Bogdan Mirică

Maserati a publicat imagini cu interiorul lui maserati granturismo. Acesta depinde de versiunea aleasă: Modena, Trofeo și Folgore. Fiecare are o identitate puternică. Vouă care vă place?

Dezvăluit în luna octombrie a anului trecut, noul Maserati GranTurismo a fost secretos cu interiorul său. Acum, însă, avem ocazia de a vedea noua digitalizare de care se bucură coupe-ul sportiv al italienilor. Noua generație vine cu trei versiuni de motorizare, două benzină (Modena și Trofeo) și una electrică (Folgore).

În funcție de acestea, Maserati a optat pentru o estetică aparte a interiorului. Din punct de vedere al materialelor, pe Granturismo avem acum o planșă de bord îmbrăcată în piele, ca de altfel și fețe ale ușilor decorate cu acest material, cu inserții din plastic texturat și aluminiu.

Pe versiunea Modena vei găsi și inserții din lemn, în timp ce Trofeo va oferi o combinație de piele neagră cu o serie de cusături roșii. Versiunea electrică Folgore va avea o combinație de piele albă cu bej și inserții albastre care evocă spiritul electric.

Pe frontul digitalizării, Maserati a utilizat un instrumentar de bord de 12.2 inch, iar în centrul planșei de bord a folosit un ecran de 12.3 inch pentru sistemul multimedia. Și nu sunt singurele. Mai există un ecran de 8.8 inch care servește, în principal, comenzilor climatizării. Nu lipsește afișajul Head-Up Display color, iar în centrul planșei de bord a apărut acum un ceas digital, dar care imită aspectul unuia analog.

După cum se va observa și în imagini, butoanele au dispărut aproape complet, însă Maserati se laudă cu cel mai intuitiv meniu pentru reglarea temperaturii.

Postul de conducere este completat de un volan similar celui găsit pe Grecale, pe care a apărut acum un selector pentru modurile de rulare. Fix cum se întâmplă la Ferrari și Porsche.

Interiorul este condimentat și cu patru scaune spectaculoase, îmbrăcate în piele, cu tetiere integrate și cu logo-ul Maserati embosat. Ambientul sonor va fi asigurat de un sistem audio Sonus Faber cu 19 difuzoare și 1195 Watt.

Prin interior vei mai găsi detalii interesante: steagul Italiei între cele două guri de ventilație și inscripția „Since 1914” care face referire la anul înființării companiei.

  • Andrei, sâmbătă, 21.01.2023 12:58

    Degeaba. Nu e TDI.

  • dan_grc, sâmbătă, 21.01.2023 13:03

    Așa arată un interior de calitate, cu tot ce trebuie, iar Tesla cică e " luxury " .

  • nume, sâmbătă, 21.01.2023 13:11

    "Trei interioare". :)))

  • Mana-rece-suflet-cald, sâmbătă, 21.01.2023 17:31

    Schimbarea vitezelor (Drive, Reverse, Neutral, Park) a ajuns pe niște butoane deasupra ecranului. Greu de nimerit fără să te uiți la ele. Dar nu asta e cel mai ciudat, ci faptul că nimeni nu renunță nici în ruptul capului la secvența R N D, cu R înainte și Drive în spate, exact invers decât ce se întâmplă de fapt când le acționezi. Și asta vine fix de la vremurile când maneta de schimbător era înaltă și aproape de comenzile radioului și climatizării, iar dacă D era înainte, nu mai aveai loc de manetă să operezi acele comenzi în timpul condusului. Așa că un inginer le-a inversat. Și așa a rămas și în ziua de azi, când restricțiile respective nu mai există demult. Pur și simplu, nimeni nu are curajul să le pună în mod natural.

  • Rpd, sâmbătă, 21.01.2023 23:33

    @Mana.... Din ce vad eu, selectarea se face de pe rozeta aflata pe volan, deasupra ecranului sunt martori care iti arata ce mod ai selectat, ca sa te uiti drept, nu in jos, ca la cele mai vechi, cu maneta verticala. Oarecum similar cu cele care au maneta pe volan ( Mercedes), unde ai martorul pe bord. Azi cam toate sistemele- ca-s cu stick sau rozeta- au si martor pe bord. Cat priveste ordinea, este normal ca D sa fie ultima, este cea mai folosita, tragi pana la capat si pleci, nu trebuie sa numeri sau te uiti daca nu cumva ai nimerit in R sau N.

  • Enigmatrix, duminică, 22.01.2023 12:39

    La interior zici că e Nissan X-Trail. Nissanul e chiar mai frumos.

  • Enigmatrix, duminică, 22.01.2023 12:44

    Am greșit.Scze. Asta e mai calitativă,fițoasă. Părerea mea.

  • Mana-rece-suflet-cald, luni, 23.01.2023 20:06

    @Rpd, am dat jos poza cu volanul, pe butonul de pe partea dreaptă a volanului scrie clar Drive Mode și atât. Deci acel buton nu e schimbătorul. Mai mult decât atât, nimeni nu se uită la manetă când schimbă din N în D, sau în R, etc. Iar dacă trebuie să vezi în ce mod ai schimbat, există ecranul central, din fața șoferului. E clar că acele clapete se apasă pe post de selector.