Asics a creat o pereche de pantofi sport din airbaguri reciclate

Publicat duminică, 22.01.2023 12:46 de Bogdan Mirică

Compania japoneză Asics, specializată în producția de pantofi sport, a lansat un produs în colaborare cu un producător de airbaguri. Pantofii folosesc airbaguri reciclate.

Reciclarea materialelor din industria auto folosește nu doar viitoarelor mașini, ci și industriei vestimentare. Dacă până acum am văzut tapițerii construite din PET-uri, acum a venit momentul să vedem pantofi sport construiți din airbaguri.

Asics, unul dintre brandurile care inovează constant în domeniul încălțămintei sport, a colaborat cu o companie locală (Toyoda Gosei) pentru a da o nouă întrebuințare airbagurilor care nu mai sunt folosite. Potrivit Asics, materialul este puternic, flexibil și foarte durabil, adică fix proprietățile de care are nevoie un pantof sport folosit de atleți și nu numai.

Noul model de pantofi se numește Asics Gel-Sonoma 15-50. El păstrează cusăturile roșii ale airbagurilor produse de Toyoda Gosei și face o referire la materialul reciclat pe limbă: acolo avem imaginea unui airbag umflat. Noua pereche de pantofi sport va fi disponibilă începând cu finalul acestei luni și va costa aproximativ 120 de euro.

Este doar primul pas în această direcție, pentru că cele două companii au anunțat că vor mai explora acest parteneriat cu noi produse.

Se pare că producătorul de airbaguri Toyoda Gosei nu este la prima inițiativă sustenabilă de acest gen. În trecut, din airbaguri și din pielea de pe volan au fost făcute genți, cutii de stilou și alte produse uzuale.

 • idic, duminică, 22.01.2023 14:06

  Ecotrotinetiștii pot salva acum și ei planeta, având acces la produse mai prietenoase cu portofelul lor.

 • Mircea Badea, duminică, 22.01.2023 23:46

  o sa evit cat pot produsele reciclate, sunt sigur ca pot da cancere si altele...nu exista reciclare curata

 • privatul ryan, luni, 23.01.2023 06:51

  shit, tocmai mi-am luat preventiv a doua pereche de asics ca prima e pe duca. Iaca, ii calc pe japoneji in picioare sau imi bag picioarele in japonezi, de cate ori fac sport.

 • DinRahatBici, luni, 23.01.2023 09:45

  Asics, dacă a colaborat cu producătorul de airbaguri, înseamnă că a folosit airbaguri noi (sau materiale noi). Dacă ar fi colaborat cu o firmă de reciclare a airbagurilor, atunci acțiunea lor era mai credibilă. ...S-au apucat și japonezii de făcut prosteli.

 • petrush, luni, 23.01.2023 11:20

  era un banc, cu americanii,care din prezervative reciclate faceau guma de mestecat,si o exportau in europa de est.

 • unu altu, miercuri, 25.01.2023 10:29

  Toate ca toate, da' sa vezi cand ai un accident sau calci mai tare pe ei cum sare airbag-u si ai lift personal pana la etaju' 2 =))))))))