Primele imagini cu Skoda Mountiaq: conceptul pick-up-ului a fost dezvoltat de studenții din Mlada Bolslav având la bază SUV-ul Kodiaq

Publicat marţi, 28.05.2019 11:37 de Cornel Șocariciu

Skoda a publicat o serie de imagini cu prototipul Mountiaq. Conceptul pick-up-ului are la bază SUV-ul Kodiaq, iar fotografiile au fost realizate în timpul procesului de producție.

Skoda a inițiat un program inedit prin care a permis unor elevi și studenți să-și exerseze talentul la design pentru realizarea unui concept. Programul a început în urmă cu șase ani, iar în 2019, studenții și elevii implicați în acest proiect au fost îndrumați să realizeze un pick-up pornind de la structura SUV-ului Kodiaq. Anul acesta, 35 de studenți și elevi cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani sunt implicați în noul proiect.

Prototipul dezvoltat având la bază SUV-ul Kodiaq a fost botezat Mountiaq, iar acum, oficialii producătorului ceh au publicat și o serie de imagini realizate în timpul procesului de producție.

"Denumirea Mountiaq îmbină perfect atuurile pick-up-ului: sprit de aventură și caracteristici excelente în off-road. Sunt foarte mândru că am primit șansa să particip la acest proiect unic", a declarat Petr Zemanec, unul dintre cei 35 de studenți care sunt implicați în programul Skoda.

Proiectul inițiat de centrul de studiu Skoda a demarat încă din luna septembrie a anului trecut. La începutul lunii ianuarie, studenții au început implementarea soluțiilor găsite pentru transformarea lui Kodiaq într-un pick-up. Aceștia au propus o caroserie ceva mai rigidă, au "croit" o cabină specifică pick-up-urilor, iar mai apoi au pregătit bena lui Mountiaq.

De asemenea, garda la sol este acum mai generoasă cu 10 centimetri comparativ cu versiunea de serie a SUV-ului Kodiaq Scout (194 de milimetri). Pentru a obține acest rezultat, studenții au mizat și pe jante de 17 inch Rockstar II încălțate cu anvelope speciale dedicate vehiculelor de off-road. De asemenea, pick-up-ul Mountiaq este echipat cu motorul pe benzină de 2.0 litri cu 190 CP.

Primul concept dezvoltat de studenții și elevii centrului de studiu Skoda a fost Citijet (bazat pe Citigo), iar acesta a fost urmat de Funstar (pick-up pentru Fabia), Atero (bazat pe Rapid Spaceback), Element (bazat pe Citigo) și Sunroq (bazat pe Karoq).