Primele imagini cu viitoarea electrică de performanță Cupra Tavascan

Publicat miercuri, 29.03.2023 14:04 de Alexandru Monenciu

Viitorul model de performanță Cupra Tavascan apare într-un video de promovare, pentru care brand-ul spaniol a colaborat cu artista Rosalia.

Recent, reprezentanții mărcii Cupra au anunțat că vor colabora, pentru o serie de materiale de promovare, cu artista spaniolă Rosalia.

Un astfel de clip tocmai a fost publicat pe internet. Marea supriză este că, alături de mai multe modele Cupra, apare și viitorul Tavascan.

SUV-ul electric, de performanță, apare din lateral și din spate și se poate observa că spaniolii au reușit să păstreze o mare parte din designul conceptului cu același nume. Desigur, sunt și câteva modificări, inclusiv la stopuri și la spoilerul spate.

Viitorul Cupra Tavascan este dezvoltat pe arhitectura MEB a Grupului Volkswagen. Sunt șanse mari ca sistemul de propulsie electric să fie împrumutat de la ID.5 GTX.

Așadar, am putea vorbi despre o baterie de 77 kWh și despre două motoare electrice, care dezvoltă împreună 299 de cai putere. Cu o singură încărcare, autonomia ar urma să se învârtă în jurul a 490 de kilometri.

via Carscoops