Primele imagini cu viitorul concept Skoda Enyaq RS Race: "Va evolua într-o mașină reală"

Publicat vineri, 03.05.2024 12:23 de Alexandru Monenciu

Skoda a publicat primele schițe de design cu viitorul concept Enyaq RS Race. Potrivit reprezentanților mărcii, acesta nu va rămâne doar un studiu de design ci va evolua într-o mașină reală, destinată competițiilor electrice.

În ultima perioadă, constructorul din Mlada Boleslav a căutat diferite metode a face motorsportul mai sustenabil. Spre exemplu, în 2021 Skoda a prezentat Fabia RE-X1, construită pe șasiul unei Fabia Rally2 evo și echipată cu un motor electric de 350 CP.

A urmat apoi conceptul Skoda Vision GT, dezvoltat special pentru jocul Gran Turismo 7.

Acum, Skoda plusează cu încă un concept electric. Numele său este Enyaq RS Race și, potrivit reprezentanților companiei, nu va rămâne doar un studiu de design ci va evolua într-un model electric, destinat competițiilor.

Cehii nu au oferit detalii tehnice despre conceptul Enyaq RS Race. Știm doar că este bazat pe un exemplar Enyaq Coupe RS și că mizează pe un design agresiv, cu o serie de elemente aerodinamice. Inclusiv un eleron fix.

Și data lansării rămâne necunoscută, așadar pentru moment avem doar aceste schițe de design ca să ne facem o idee despre cum va arăta.

via Skoda