Recall de 1,2 milioane de vehicule la Ford

Publicat vineri, 07.12.2007 10:28 de Robert Gherghe

Toate automobilele Ford rechemate in service sunt de pe piata americana.

Ford a rechemat de pe piata americana circa 1,2 milioane de vehicule monovolum, SUV-uri si pickup-uri, pentru inlocuirea unui senzor al motoarelor care ar putea provoca blocarea acestora in timpul functionarii, anunta Mediafax.

Vehiculele echipate cu motoare diesel cu o capacitate de 7,3 litri s-ar putea bloca in trafic, existand astfel riscul unor accidente, se arata intr-un comunicat transmis de Ford Administratiei americane pentru Siguranta Drumurilor.

Printre vehiculele rechemate, construite in perioada 1997-2003, se afla modelul monovolum Serie E, SUV-ul Excursion si vehiculul pickup F-450 Super Duty.

Senzorul care prezinta riscul de a se defecta va fi inlocuit gratuit de dealerii Ford cu o noua versiune. Anul trecut, Ford a rechemat de pe piata circa cinci milioane de vehicule, pentru remedierea aceleiasi probleme.

"Au fost rechemate vehiculele care au o problema legata de intercatiunea comutatorului de dezactivare a controlului vitezei cu sistemul de franare care ar putea, in cazuri rare, sa duca la supraincalzire si, in ultima instanta, la aprindere”, a declarat Ray Nevi, director adjunct la biroul pentru siguranta al Ford.

  • george, vineri, 07.12.2007 11:04
    SUPEROFERTA?...

    Imi place de astia de la Ford ca nu se deranjeaza cu mizilicuri...Au recolte cu adevarat bogate...:))

  • io, duminică, 09.12.2007 04:21
    motorul nu e ford

    motorul este de fapt proiectat si produs de Navistar International Corporation si doar folosit de ford pana reusesc sa-si dezvolte si ei un motor similar, deci nu ei platesc pentru recall

  • george, duminică, 09.12.2007 22:09
    GREU DE SPUS...

    @ io Daca ar fi sa ma iau dupa prima parte a articolului as inlina sa spun ca vina e a producatorului motorului...ceea ce nu implica in mod automat si raspunderea financiara...depinde de intelegerea pe care au avut-o... Daca ar fi sa ma iau dupa ultima parte a articolului, FORD e singurul vinovat pentru situatia creata fiindca Navistar nu are nici o legatura cu sistemul de franare si cu pilotul automat (sistemul Cruise Control)...