Renault are un CEO nou: Fabrice Cambolive este fostul director Renault România

Publicat joi, 26.01.2023 11:29 de Tiberiu Safta

Renault a anunțat că va avea un CEO nou, în persoana lui Fabrice Cambolive, din 1 februarie. Francezul în vârstă de 54 de ani este fostul director Renault România și este actualul director de operațiuni al mărcii.

Marca franceză Renault va avea un șef nou începând din 1 februarie. Este vorba despre Fabrice Cambolive, care deține în prezent funcția de COO (director de operațiuni) a mărcii franceze, o funcție pe care o deține încă din mai 2022.

Cambolive își va începe activitatea de CEO din 1 februarie și va fi subordonat lui Luca de Meo, șeful Grupului Renault. Francezul în vârstă de 54 de ani și-a început cariera în cadrul grupului francez în anul 1992. Pe parcursul carierei sale, el a deținut funcții înalte în cadrul filialelor Renault din Franța, Germania, Elveția, Spania și chiar din România, unde a fost director.

În 2011, Cambolive a fost numit vice-președintele departamentului de vânzări și marketing al mărcii pentru regiunile Eurasia și Rusia. Apoi, în 2015, el a fost numit CEO-ul filialei Renault din Brazilia.

Doi ani mai târziu, în 2017, Cambolive a fost numit vice-președinte senior și șeful operațiunilor mărcii franceze din regiunea Africa-Orientul Mijlociu-India-Pacific. La final, el a fost numit vice-președinte senior al departamentului de vânzări și marketing al mărcii la nivel global în 2021, înainte ca acesta să fie numit directorul de operațiuni Renault în mai 2022.

Sub noul mandat al lui Cambolive, Renault va fi transformată într-o marcă pur electrică și va lansa nu mai puțin de 14 modele noi până în 2025.

via Renault

  • Dutz, joi, 26.01.2023 20:29

    Renault au reușit foarte rar sa “scoată” o masina care nu se destramă după câțiva ani de utilizare, fără probleme serioase pe parte electrică, suspensii, componente care se rup, crapă, decolorata, exfoliază, șterg șamd. Îmi cer scuze pentru cine își iubește Renault-ul, dar cam asta am constatat. Faptul ca se aventurează sa declare ca vor devenii 100% electrici cu 14 lansări in 2 ani nu face dacat sa dublineze cât de multe substanțe halucinogene consumă… sunt clar distanțați de realitate. Nu-i problema o sa profite fără nici un efort Kia and Co. Pare ca acest CEO este plătit de concurenta… ;)

  • ADNMercedes, joi, 26.01.2023 22:43

    Dutz ești agramat,restul este gargara,Dacia este reușită și a salvat cloaca comunista de la faliment,oare dacă am avea putina libertate de decizie unde ar ajunge mașinuța noastră dacica?Sa nu uitam Renault face motoare mici fff bune când vrea.

  • Seriff, vineri, 27.01.2023 10:24

    Perfect de acord Dutz, Kia and Co mi se pare ca deja profita de ideile total aberante ale europenilor cu electrificarea si cu downsizing-ul extrem, gen Octavia cu motor de 1.0. Kia si Hyundai au vandut termice de au rupt in 2021 si 2022, in timp ce altii se lauda ca scot niste electrice care abia se vand.

  • dCi, sâmbătă, 28.01.2023 19:00

    A fost o perioada când intram zilnic... însă m-am saturat de tipi cu gleznele goale...