Schimbări la testele teoretice pentru obținerea permisului auto în Marea Britanie: scenariile scrise, înlocuite cu clipuri video
Marea Britanie va înlocui scenariile scrise cu clipuri video în cadrul testului teoretic pentru obținerea permisului auto începând din 14 aprilie, întrucât imaginile sunt mai ușor de înțeles de către persoanele cu dizabilități.
Marea Britanie a anunțat schimbări majore în cadrul testului teoretic pentru obținerea permisului auto, care vor intra în vigoare începând din 14 aprilie.
Cea mai importantă noutate este că scenariile scrise cu explicarea unui acțiuni în trafic vor fi înlocuite cu clipuri video fără sonor cu o durată de 30 de secunde.
Reprezentanții Agenției pentru Standardele Șoferului și Vehiculului, echivalentul DRPCIV-ului din România, au oferit și un exemplu concret de clip care ar putea apărea în cadrul testelor teoretice din Marea Britanice.
După ce urmăresc acest clip, candidații vor răspunde la trei întrebări, fiecare cu câte patru variante de răspuns, cum ar fi:
● De ce sunt considerați motocicliștii utilizatori vulnerabili ai drumurilor?
● De ce ar trebui șoferul care iese de pe un drum lateral să se uite după motocicliști în intersecții?
● În acest clip, cine are dreptul să treacă peste marcaj pentru a depăși alte vehicule, atunci când această manevră este sigură?
De asemenea, autoritățile au prezentat și un screenshot al modului în care vor fi afișate clipurile și întrebările:
Schimbarea a fost adoptată în special pentru a veni în sprijinul cursanților cu dificultăți de citire și a persoanelor cu dizabilități, întrucât o serie de studii au arătat ca participanții sunt mai încrezători în răspunsurile date pe baza unor clipuri video decât pe baza unei descrieri scrise, întrucât informația este mai ușor de procesat.
"O imagine face cât o mie de cuvinte, în special pentru candidații cu nevoi educaționale speciale. Cerințele erau greu de înțeles când trebuia să faci trecerea de la text la întrebare și apoi din nou la text pentru următoarea întrebare. Scenariile video ar trebui să fie mai ușor de urmărit, iar întrebările ar trebui să fie mai relevante", spun oficialii britanici.
" o imagine face cât o mie de cuvinte, în special pentru candidații cu nevoi educaționale speciale"- corect,la ce fauna misuna acum prin Anglia si in ce fel poate sa arate noul englez nici nu ma mira.Macar stau mai bine ca francezii la capitolul asta.