Scout Motors, noua marcă de mașini off-road a Grupului Volkswagen, confirmă data lansării primelor modele

Publicat miercuri, 04.09.2024 13:55 de Tiberiu Safta

Scout Motors, noua marcă de mașini de teren a Grupului Volkswagen, a confirmat oficial data lansării primelor sale modele. Acestea vor fi două concepte electrice care anunță un viitor SUV și un viitor pick-up.

Constructorul american Scout Motors revine pe scena auto după 44 de ani de pauză. Noua marcă, înființată de Grupul Volkswagen, va produce mașini de teren electrice pentru piața americană. De-a lungul ultimului an, am văzut deja primele schițe cu primele modele noi după mai bine de 4 decenii. Acestea vor fi concepte ale unui SUV și unui pick-up, ambele electrice.

Acum, compania americană a confirmat oficial data lansării celor două concepte. Acestea vor fi dezvăluite oficial în 24 octombrie, la exact 44 de ani de când a fost produs ultimul exemplar al modelului Scout II de către marca americană International Harvester. Această companie a fost reorganizată în 1986 și rebotezată Navistar. În 2020, Grupul Volkswagen a preluat drepturile de nume asupra mărcii Scout.

Până acum, Scout Motors nu a oferit niciun detaliu tehnic despre cele două concepte. Eventualele versiuni de serie ale acestora vor fi produse la o uzină nouă din statul Carolina de Sud, în Statele Unite.

via Scout Motors