Seful BMW SUA este de azi CEO la Rolls Royce

Publicat miercuri, 23.04.2008 09:28 de Bogdan Mirică

Tom Purves, seful diviziei americane a BMW a devenit de azi presedintele brandului de lux Rolls Royce.

In interiorul grupului BMW au loc schimbari importante la nivelul conducerii. Tom Purves, boss-ul diviziei americane a constructorului bavarez, va prelua fraiele producatorului britanic de lux Rolls Royce.

Purves, in varsta de 59 de ani, va fi investit oficial in luna iulie a acestui an, urmand sa continue munca actualului CEO Rolls Royce, Ian Robertson. Functia de conducere in cadrul diviziei americane a BMW va fi preluata de Jim O'Donnell, un american care a detinut pozitiii importante la Ford, dar care activeaza in cadrul grupului german de mai bine de 17 ani.

Tom Purves si-a inceput cariera in industria auto chiar la Rolls Royce, unde a debutat ca inginer adjunct. In 1985 s-a alaturat celor de la BMW devenind in scurt timp director de vanzari al diviziei britanice a constructorului bavarez.

Din 1999 insa Tom Purves a activat numai peste Ocean, conducand operatiunile BMW in America de Nord. Inainte de a fi transferat in SUA, Purves a avut scurte contacte si cu Land Rover, MG, Rover si Mini.