Seful Fiat: Criza va duce la fuziunea marilor branduri

Publicat luni, 08.12.2008 11:16 de Bogdan Mirică

Sergio Marchionne, presedintele Fiat, a declarat ca marii constructori auto vor putea depasi criza doar daca vor fuziona.

Criza financiara care afecteaza din plin si lumea auto naste noi scenarii pentru presedintii marilor constructori. Intr-un interviu recent, acordat celor de la Automotive News, Sergio Marchionne, presedintele Fiat, a anticipat o posibila solutie pentru iesirea din criza.

Scenariul sau presupune ca singura solutie pentru a depasi aceste momente grele este alianta sau chiar fuziunea. Marile grupuri auto vor putea sa revina pe linia de plutire doar daca vor deveni un conglomerat. Marchionne recunoaste ca in aceste conditii industria auto se va apropia de un monopol clar.

Presedintele Fiat a adaugat ca, pentru a supravietui in continuare, un constructor de renume trebuie sa isi asigure o cifra de vanzari de 5 milioane de vehicule pe an. Astfel, in acest moment, doar Toyota, General Motors, Volkswagen, Ford si Renault-Nissan detin standardele de productie necesare pentru a-si continua drumul.

"Chiar si asa, independenta nu mai poate fi sustinuta mult timp, fuziunile fiind solutia iminenta pentru supravietuire in aceste momente grele", a adaugat Marchionne.

via | AutoBlog

  • Crysty, luni, 08.12.2008 12:37
    Criza

    Gresit! GM si Ford sunt poate cei mai afectati producatori si nu au cum sa detina standardele de productie sa-si continue drumul! Poate acum ca li s-a scordat ceva bani!