Shelby Daytona Cobra Coupe este scos la licitatie in America

Publicat marţi, 28.04.2009 14:07 de Sebastian Toma

Un Shelby Daytona Cobra Coupe din 1965 va fi scos la licitatie in Indianapolis. Modelul ar putea fi vandut pentru o suma cuprinsa intre 10 si 15 milioane de dolari.

O casa de licitatii americana va scoate la vanzare un Shelby Daytona Cobra Coupe. Modelul care va fi vandut la licitatie a fost primul automobil american care a infrant un Ferrari in campionatul FIA GT din Europa.Specialistii in licitatii estimeaza ca acest vehicul va fi vandut pentru o suma cuprinsa intre 10 si 15 milioane de dolari.

Modelul CSX2601 este unul dintre cele sase exemplare Shelby Daytona Cobra Coupe construite de legendarul Carroll Shelby pentru a concura in campionatul FIA GT. Aceste modele au avut o caroserie experimentala montata pe sasiul lui Shelby Cobra, care le-a oferit o aerodinamica mai buna ce permite atingerea unei viteze maxime cu 40 km/h mai mari. Exemplarul care va fi vandut la licitate a apartinut unui om de afaceri din Dakota de Nord, care l-a folosit zi de zi. Ulterior, modelul a fost restaurat complet si este din nou gata de drum.

Via | WorldCarFans