Skoda va lansa un viitor SUV electric cu 7 locuri în 2026

Publicat marţi, 09.04.2024 17:13 de Tiberiu Safta

Potrivit informațiilor din presă, Skoda se pregătește să lanseze un nou model electric în următorii 2 ani. Acesta ar urma să fie un SUV cu 7 locuri, care va fi lansat în 2026 și care va fi bazat pe conceptul Vision 7S.

Constructorul ceh are planuri mari pentru următorii 2 ani. În prezent, Skoda are în gama sa de modele doar un singur model electric, Enyaq. Însă, până la finalul lui 2026, constructorul din Mlada Boleslav va lansa nu mai puțin de 5 modele electrice noi, astfel încât gama va cuprinde 6 modele cu zero emisii.

Unul dintre aceste modele va fi un SUV cu 7 locuri. Publicația britanică Auto Express a preluat câteva imagini de patent cu viitorul model care ne oferă o primă idee despre cum va arăta viitorul model de serie. Acesta va fi desenat conform noului limbaj de design Modern Solid, dezvăluit în 2022 odată cu apariția conceptului Vision 7S. Și pentru că este vorba de un SUV cu 7 locuri, este foarte probabil ca noul model să fie bazat pe acest concept.

Față de actualele modele Skoda, viitorul SUV electric va avea un design mai agresiv, iar în imaginile de patent observăm și lipsa siglelor în favoarea inscripțiilor cu numele mărcii. Conform publicației britanice, noul SUV Skoda ar urma să fie ultimul model care să fie bazat pe platforma MEB, regăsită și la actualul Enyaq.

Datorită dimensiunilor mai mari, este de așteptat ca noul model să primească o baterie mai mare față de cea prezentă la Enyaq. De asemenea, așa cum am văzut la conceptul Vision 7S, noul model va avea un aranjament al scaunelor în configurația 6+1 și nu vom avea un montant B.

Deocamdată, Skoda nu a oferit nicio altă informație despre viitorul model.

via Auto Express

  • M, miercuri, 10.04.2024 09:24

    Da, va fi binevenit pentru a fi incarcat cu maxim... o persoana, asa cum le vedem zilnic pe strazi si pe cele ale altor marci. Eventual o doamna care se simte... mai sigura si mai importanta, ca, deh, e mare masina.

  • ironR, miercuri, 10.04.2024 16:41

    Buna de dus/adus pasagerii la gara/aeroport.

  • unu altu, vineri, 12.04.2024 10:17

    Interesant cum se interzic motoarele mari, masinile imense ca nu sunt strazi ... dar se lanseaza suvuri de 7 locuri. Probabil cu motor de 0.9L turbo si 3 tone