Stellantis va produce mașini electrice pentru Opel, Peugeot și Citroen în Marea Britanie

Publicat marţi, 06.07.2021 14:04 de Paul Cosma

Stellantis va investi 100 de milioane de lire sterline pentru a începe producția de autoturisme și utilitare electrice la fabrica britanică din Ellesmere Port, potrivit unui anunț oficial făcut de companie.

Începând din 2022, grupul Stellantis va fabrica modele electrice pentru brandurile Opel, Vauxhall, Peugeot și Citroen în Marea Britanie. 

Este vorba despre uzina din Ellesmere Port, primul centru de producție din grup în care vor fi asamblate atât autoturisme, cât și vehicule utilitare pentru mărcile menționate. 

În acest sens, Stellantis anunță o investiție de 100 de milioane de lire sterline pentru începerea producției, cu sprijin din partea guvernului britanic. 

Oficialii companiei spun că fabrica va deveni neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2025. 

Pe liniile de asamblare vor intra modele precum Opel (Vauxhall) Combo-e, Peugeot e-Partner sau Citroen e-Berlingo, toate având un motor electric de 136 CP, o baterie de 50 kWh și autonomie de până la 280 de kilometri. 

Via Stellantis

  • Lenuța de la GOSTAT, marţi, 06.07.2021 14:13

    Ehei,cum vi se par acum daca cititi din urma stirile cu falimentarea Angliei daca iese din Ue?Cum era, Brexit= faliment total,isi muta toti fabricile,mor de foame englezoii.

  • Gestionar la GOSTAT, marţi, 06.07.2021 14:39

    sef peste Lenuta si nu numai. Sunt sigur ca productia augmentata de bobine stella'ntins pe cap de locuitor imperial va fi indubitabil un mare(le) salt chiar daca chitrosii de UEropeni o sa puna taxe vamale pe fiecare fir coclit care va trece canalul colector.

  • Gogu de la aprozar, marţi, 06.07.2021 14:52

    Lenuțo, stai fată cuminte că Biroul Naţional de Statistică (ONS) zice că exporturile către blocul comunitar au scăzut cu 5,6 miliarde de lire adică vreo 6,5 mld. euro, iar importurile sunt pe un minus de 28,8%, sau 6,6 miliarde de lire. Mai bine vezi de castravții tăi!

  • Miru', marţi, 06.07.2021 15:14

    Domnu' gestionar,aveti dreptate! @Gogu Cred in statistici oficiale la fel cum cred in zodii,si la noi economia duduie in statistici,da' pe bune,din noiembrie 2019 si pana azi s-au imprumutat de 48 de melearde de euroi la o dobanda fenomenal de mare de bine ce merge.

  • Gogu de la împins vagoane, marţi, 06.07.2021 17:26

    @Miru, desigur, ai libertatea de a crede in orice. E plină lumea de specialiști care "știu ei mai bine". Sunt unii care cred că pământul e plat, așa că de ce ai crede în cărțile de geografie. Alții se cred Napoleon, sunt și cei care se îndoiesc că au ajuns oameni pe Lună. In rest, ce să zic, dacă ai date beton fă-le publice, combate-i! Du-te cu ei de piept până la capătul pământului. Numa' să nu te apleci peste margine când ajungeți acolo. Hai, spor!

  • Edikkk, marţi, 06.07.2021 21:17

    Grupul Stellantis a luat o decizie excelentă! Nu constuiesc o fabrică nouă, ci doar schimbă producţia cu electrice iar apoi modelele clonate o să aibă una din cele 3 mărci ale grupului. Brexit nu le-a adus avantaje ci doar naţionalism de baltă. Nu mor de foame, pentru că de foarte sus unde sunt ei, mai cad puţin dar tot sus rămân.

  • Johnny, marţi, 06.07.2021 23:51

    Se traduce mai mult in convresia fabricii pt a produce utilitare , probabil doar utilitare, electrice cu bani de la guvernul UK. Altfel francezii le- ar fi dat cu flit... De altfel, stirea completa era ca UK ramane fara modelul de baza, Astra, care se duce in DE....