Subaru Tribeca in Europa

Publicat miercuri, 18.10.2006 13:14 de Robert Gherghe

Japonezii de la Subaru vor ataca piata europeana a SUV-urilor cu modelul B9 Tribeca restilizat pentru caracteristicile acestei regiuni.

Piata SUV-urilor este sectorul cu cea mai mare expansiune din domeniul auto. Acest segment de piata, cel putin in Europa, este detinut in special de modelele germane.

Japonezii de la Subaru vor sa patrunda pe aceasta piata, prin introducerea modelului Tribeca, masina cu origini americane care se va situa in categoria SUV premium in Europa. Principalii adversari ai lui Tribeca vor fi Volkswagen Touareg, BMW X5 si Mercedes ML.


Modelul Subaru Tribeca are avantajul unui design diferit fata de modelele europene, pretul putand fi un alt atu considerabil.Garda la sol este suficient de ridicata si suspensia destul de rigida pentru un comportament bun off-road. Sub capota, modelul este dotat cu un motor boxer in sase cilindri, de 245 CP, pe benzina. Viteza maxima pe care Tribeca o atinge este de 195 km/h iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 9,7 secunde.

Subaru Tribeca va fi disponibil pe piata locala la preturi incepand cu 32.895 de euro CIP (56.700 de euro cu toate taxele incluse) pentru versiunea 5 locuri standard, pana la 39.950 de euro CIP (68.865 de euro cu taxe) pentru versiunea 7 locuri limited.