Toate exemplarele Ford Focus RS500 s-au vandut in doar 12 ore

Publicat marţi, 06.04.2010 13:25 de Bogdan Mirică

Ford Focus RS500, editia de 350 de cai putere dezvaluita saptamana trecuta, se bucura de o popularitate mare in randul pasionatilor. La numai 12 ore de la prezentarea oficiala, toate cele 500 de unitati au fost vandute.

Ford s-a bucurat inca de la inceputul lansarii lui Focus RS de un succes impresionant, insa nimeni nu s-ar fi asteptat la un record precum cel stabilit de versiunea exclusivista a hot-hatch-ului. Mai exact, editia Focus RS500, prezentata oficial saptamana trecuta, s-a epuizat in doar 12 ore de la lansare, desi preturile nu au fost inca publicate de constructorul din Detroit.

Un oficial Ford a sustinut ca aceasta situatie record s-a petrecut in ciuda faptului ca primele imagini ale masinii au aparut in presa cu doua zile inainte de data anuntata oficial, dupa ce site-ul dedicat noului model a fost spart. In aceste conditii, dealerii au fost luati complet pe nepregatite.

"Din acel moment, oamenii au mers la dealer, s-au au sunat pentru a se inscrie pe lista exclusivista a viitorilor proprietari, in numar de 500. Ford nu a reusit sa isi anunte din timp reprezentantii si s-a creat astfel o confuzie generala, dealerii fiind luati complet pe nepregatite", a declarat o sursa din interiorul constructorului. Interesul a fost atat de mare incat 500 de comenzi s-au primit numai in Marea Britanie, fara a socoti si celelalte piete europene.

In acest moment, Ford inspecteaza scrisorile de intentie primite, pentru a verifica interesul clientilor sai. Se pare ca majoritatea celor care si-au exprimat dorinta de a parca un RS500 in garaj sunt motivati si de valoarea mare la revanzare a modelului de performanta.

via | autocar

  • Replikate, marţi, 06.04.2010 18:28

    Vedeti voi: 350 cp pe puntea fata = profit + o imagine buna pe piata automobilelor. Cine are de castigat din asta? Ford.

  • Robert, miercuri, 07.04.2010 10:31
    Frumos

    Nu sunt un fan inrait al marci Ford dar trebuie sa recunosc k mi-au placut Focusurile intodeauna iar bestia aceasta este de vis;) Frumos...ce mai. Respect ptr Ford k au scos o asa o masina minunata