Vechea generatie Saab 9-5 a iesit de pe linia de productie

Publicat sâmbătă, 06.02.2010 16:37 de Iulian Cazacu

Uzina Saab din Trollhattan a produs ultimul model din actuala generatie a modelului 9-5. Acesta va fi inlocuit de un nou model in acest an.

Saab a incheiat productia modelului 9-5 de generatie actuala la uzina din Trollhattan. Modelul a ramas practic neschimbat de la lansare, din 1997, dar in cateva saptamani va fi inlocuit de un nou model.

Ultimul 9-5 produs de Saab e un model SportCombi wagon, care va ramane la Muzeul Saab din Trollhattan.

Desi versiunea Wagon se producea inca, productia versiunii sedan a lui 9-5 a fost oprita in iulie anul trecut. De la lansare pana in prezent, Saab a vandut 483.593 modele 9-5.

Chiar daca nu se va mai produce in Suedia, actuala generatie 9-5 va fi produsa in China, sub sigla BAIC, dupa ce chinezii au cumparat dreptul de productie pentru 9-5 si 9-3 de la General Motors.

Fabrica Saab din Trollhattan va incepe productia noului model 9-5 in cateva saptamani. Noile exemplare vor fi disponibile pentru vanzare la jumatatea anului, acesta fiind primul model pe care Saab il va produce sub conducerea Spyker, compania care va cumpara brandul suedez de la GM.

via | 4wheelsnews.com

  • Sorin, duminică, 07.02.2010 18:10
    Long live SAAB!

    O masina foarte buna pentru anul 1997.Am mers cu un Aero 2.3 Turbo iar senzatia pe care ti-o da masina asta in accelerari nu se compara cu nici un BMW Seria 5 (ca tot sunt in acceasi clasa). Pentru data curenta modelul care iese acum din fabricatie era cu mult depasit, dupa mine modelul e depasit inca din 2001. SAAB ramane o marca deosebita, si inca mai pastreaza avantajul individualizarii intr-o clasa mare dominata da 5, E, A6. Astept noul Aero.