O femeie ar putea testa pentru Honda!

Publicat joi, 01.05.2008 18:55 de Daniel Popescu

Danica Patrick, prima femeie din istoria sporturilor cu motor care a castigat o cursa de monoposturi, ar putea testa in viitorul apropiat pentru Honda.

Danica Patrick este un pilot american de sex feminin care a facut furori in acest an in IndyCar. Ea a participat la jumatatea lunii aprilie la cursa de la Motegi, acolo unde si-a surclasat toti adversarii.

Dupa victoria de senzatie obtinuta in IndyCar cu doua saptamani in urma, americanca Danica Patrick a confirmat ca ar fi interesata sa testeze un monopost de Formula 1, iar reprezentatii Honda Racing sunt gata sa le puna la dispozitie monopostul RA108. Motivul pentru care Honda par cea mai buna varianta este foarte simplu: japonezii furnizeaza motoarele din competitia IndyCar.

"Orice pilot doreste sa piloteze o masina de Formula 1 la un moment dat in viata", a declarat Danica Patrick.

"Nu am nimic impotriva unui test real. Mi s-a cerut sa fac un tur demonstrativ la Indianapolis in 2005, dar am refuzat. Vroiau sa faca asta pentru show, iar asta este rusinos. Dar cu siguranta as vrea sa fac un test in adevaratul sens al cuvantului", a adaugat americanca in varsta de 26 de ani.

CEO-ul Honda Racing, Nick Fry, a admis ca echipa sa ia in considerare aceasta oportunitate, chiar daca a recunoscut ca pana in prezent nu s-au purtat discutii in acest sens. "Nu am discutat nimic, dar daca Danica vrea sa fie pilot de teste am fi bucurosi sa discutam despre asta", a explicat el.