VW a prelungit cu încă cinci ani mandatul preşedintelui Martin Winterkorn

Publicat luni, 03.01.2011 13:23 de Mircea Meșter

Martin Winterkorn va conduce destinele Grupului Volkswagen pentru încă cel puţin cinci ani. Germanul de 63 de ani a fost reconfirmat în funcţie de Consiliul de Administraţie al Grupului.

Grupul Volkswagen (VAG) a anunţat astăzi, printr-un comunicat de presă, că mandatul pe care Martin Winterkorn îl are la şefia grupului a fost perlungit cu încă cinci ani, germanul urmând să fie preşedintele VAG până în 2016. Decizia Consiliului de Administraţie a fost una unanimă.

Martin Winterkorn (63 de ani) se află în fruntea Grupului Volkswagen din 1 ianuarie 2007, iar contractul său vechi a expirat în 31 decembrie anului trecut. Anterior, Winterkorn fusese şeful mărcii Audi şi a preluat şefia de la Bernd Pischetsrieder.

Printre realizările mandatului de până acum al lui Winterkorn se numără apariţia Scania în portofoliul VAG şi fuziunea cu Porsche, care a devenit astfel a zecea marcă din portofoliul grupului german. Planurile de viitor ale lui Winterkorn sunt deja publice, cea mai importantă ţintă fiind detronarea celor de la Toyota din prima poziţie a topului mondial al constructorilor auto până în 2018.

via | Volkswagen

  • vxf, marţi, 04.01.2011 10:28
    Si vor reusi

    Pentru ca au conducere extrem de capabila