Viitoarele supercar-uri Lamborghini vor avea sisteme plug-in hybrid: italienii spun că nu vor renunța la unitățile V10 și V12

Publicat vineri, 20.04.2018 12:57 de Cornel Șocariciu

Oficialii Lamborghini spun că nu renunță la motorizările V10 și V12 aspirate natural. Pentru a îndeplini cerințele cu privire la emisii, dar și pentru un plus de performanță, viitoarea generație de supercar-uri este gata să îmbrățișeze tehnologia plug-in hybrid.

În prezent, Lamborghini lucrează la o versiune specială pentru Aventador. Denumită SV J, aceasta va fi produsă într-un număr limitat de exemplare și ar urma să aibă peste 750 de cai putere.

Dar oficialii constructorului italian se gândesc deja la o gamă nouă de supercar-uri. Conform surselor apropiate companiei, Aventador ar urma să primească un înlocuitor în 2020, iar Hurcan va avea un succesor în 2022. Iar ambele supercar-uri vor fi oferite cu un sistem plug-in hybrid. 

"Cât timp sunt director tehnic, supercar-urile noastre nu vor avea un motoare turbo. Totul se rezumă la emoția oferită", a declarat Maurizio Reggiani.

În aceste condiții, viitoarele supercar-uri pregătite de Lamborghini vor miza pe unitățile V10 și V12 din prezent, dar vor fi susținute de motoare electrice. Cel mai probabil, sistemul plug-in hybrid va fi unul inspirat de cel folosit de Porsche pe modelul Panamera Turbo S e-hybrid.

"Da, o să fie un Lamborghini silențios, dar atunci când apeși sănătos accelerație, motorul termic o să prindă viață", a completat oficialul constructorului din Sant'Agata Bolognese.

Cei care își doresc un supercar Lamborghini 100% electric mai au de așteptat destul de mult.

"Nu cred că tehnologia pentru un Lamborghini complet electric o să fie gata mai devreme de 2026", a explicat Stefano Domenicali, CEO-ul Lamborghini.

Via | TopGear

  • someone, vineri, 20.04.2018 15:33

    atat Laferrari dar mai ales 918 spyder au demonstrat ca se pot obtine performante incredibile ( si si consum in acelasi timp ) cu un sistem hybrid cu motor aspirat natural. asa ca nu vad de ce lambo nu ar reusi