Piața RCA în primele trei luni ale anului: prima medie a crescut la 609 lei, iar City Insurance și Euroins au 70% dintre polițele de asigurare
Prima medie pentru asigurările RCA a crescut la 609 lei în primele trei luni ale anului, în timp ce 70% dintre clienți aleg să încheie polița de asigurare la City Insurance sau Euroins.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat în această săptămână un amplu raport cu privire la piața asigurărilor RCA pentru primele trei luni ale anului.
Datele oficiale ale ASF arată că prima medie anualizată a unei polițe RCA a crescut cu circa 3%, de la 589 la 609 lei. Totuși, valoarea primei a rămas practic constantă comparativ cu
În primele 3 luni ale anului au fost încheiate 2.96 milioane de polițe RCA, însă numai 63.464 dintre clienți au ales și serviciul de decontare directă, adică doar ceva mai mult de 2% dintre clienți.
Avantajul serviciului opțional de decontare directă este că, în cazul unui accident, reparația mașinii este plătită de compania de asigurări a șoferului păgubit, care nu trebuie astfel să mai aștepte banii de la compania de asigurări a șoferului care a provocat accidentul. Totuși, decontarea directă se aplică numai dacă accidentul a avut loc în România între două mașini înmatriculate în țara noastră și dacă nu există vătămări corporale.
În ceea ce privește perioada de valabilitate a poliței, 33% dintre clienți aleg asigurarea pe 6 luni, iar 33% mizează pe cea de 12 luni, însă aproape 25% dintre clienți preferă să încheie o asigurare pe o lună, în ciuda faptului că prețul acesteia este foarte mare raportat la perioada scurtă de valabilitate.
Daunele plătite de companiile de asigurări au avut evoluții contrastante. Pe de o parte, dauna medie materială a crescut cu 14%, la 6.775 lei, în timp ce dauna medie pentru vătămări corporale a scăzut cu 9% la 36.928 lei.
În ceea ce privește companiile de asigurări preferate de clienți, City Insurance este în continuare lider cu aproape 38% dintre polițele încheiate, în timp ce Euroins ocupă locul doi cu o cotă de piață de aproape 32%. Practic, cele două companii au o cotă de piață cumulată de aproape 70%, în timp ce restul jucătorilor au cote individuale de cel mult 8%.
Via ASF (Raport PDF)
Adica firmele de 2 lei au marea majoritate a politelor . Normal romanul fomat care nu are bani de masina dar vrea musai una face aigurarea dupa cat costa nu in functie de firma care o face . Ca doar te doare la basca unde isi repara fraierul pe care il lovesti masina . Mai vorbim de politicieni ei reprezinta exact POPORUL