Volkswagen dorește mai multă susținere politică pentru mașinile electrice

Publicat vineri, 18.10.2024 16:01 de Tiberiu Safta

Volkswagen crede că viitorul industriei auto este electric, potrivit unui oficial important al mărcii. Totuși, constructorul german nu va renunța la motoarele termice, atâta timp cât va exista cerere pentru acestea.

Volkswagen continuă să investească în dezvoltarea mașinilor electrice, deoarece constructorul german este foarte încrezător în faptul că viitorul industriei auto este unul electric. Marca germană a lansat deja mai multe modele electrice în ultimii 4 ani, iar viitoarele generații ale mai multor modele consacrate, cum ar fi Golf sau Polo, vor fi și acestea transformate în mașini pur electrice.

Cu toate că Volkswagen se concentrează intens asupra electrificării gamei sale, constructorul de la Wolfsburg nu va renunța la motoarele termice. Potrivit lui Martin Sander, șeful departamentului de vânzări și marketing al mărcii, motoarele pe benzină și diesel vor continua să fie produse atâta timp cât va exista cerere pentru acestea.

„Piața de motoare cu ardere internă este încă atât de mare încât nu putem astăzi să impunem o dată de expirare pentru dezvoltarea motoarelor termice”, a declarat Martin Sander. „Bineînțeles, mai devreme sau mai târziu va exista un termen de expirare, determinat de cererea clienților. Atâta timp cât vedem clienți care cer vehicule cu motoare termice, noi vom avea o ofertă. Mai devreme sau mai târziu, va fi o dată de expirare, dar eu cred că este prea devreme să spunem când va fi aceasta, mai ales din perspectiva globală”, a mai adăugat oficialul mărcii.

Același Martin Sander mai susține că și-ar dori ca mai multe guverne din lume și mai mulți politicieni să susțină tranziția către electrificare. De altfel, directorul de vânzări și marketing al mărcii crede că numărul acestor susținători la nivel politic nu este suficient.

„Mi-aș dori ca politicienii să recunoască asta și să se angajeze în mod clar faptului că acesta va fi viitorul și să îndepărteze toate îndoielile de la consumatori”, a precizat Sander.

La final, oficialul mărcii a mai spus că viitoarele modele electrice vor adopta un nou limbaj de design, care să fie mai apropiat de actualele modele cu motoare termice. În acest sens, Sander promite să vedem „mai multă claritate în felul în care vehiculele Volkswagen sunt desenate.”

via Carscoops

  • stefan, vineri, 18.10.2024 16:03

    cumparatorii doresc preturi mai mici cu 30% pentru masinile electrice

  • Al Bundy, vineri, 18.10.2024 16:44

    Adică Volkswagen si nu numai ei, dorește ca oamenii de rând să fie cumva constrânși sau convinși să cumpere mașini electrice, indiferent daca omul își permite sau nu... Nu e problema de bani, exista băncile evreiești pentru credite. Asta se vrea de fapt, ca omul de rând să fie dator mereu, sunt multe lucruri pe care nu si le poate permite din salariu. Sa nu spună cineva că mașina e un moft, a devenit o necesitate, mai ales în România unde nu ai alternative corecte.

  • Matei_cel_nou, vineri, 18.10.2024 16:58

    Ba da, putem, și am făcut-o deja: 2035.

  • Mihai, vineri, 18.10.2024 17:02

    VAG a avut sustinere politica ca sa foloseasca si sa musamalizeze apoi scandalul Dieselgate. Acum vrea sustinere pentru masinile electrice? Hapciu... Au facut super profit in ultimii doi ani si acum inchid fabricile. Astia sunt niste nesimtiti! Ma mir ca dupa teapa luata si ce masini fac, le mai cumpara lumea produsele.

  • @Al Bundy, vineri, 18.10.2024 19:01

    Masina e necesitate in Romania??? Suntem a doua cea mai mare tara din UE producatoare de biciclete! Dar nu avem piste si chiar daca am avea, sunt prostii care parcheaza pe ele si nu le poti folosi! https://b365.ro/un-bucurestean-a-pozat-un-bmw-parcat-anapoda-cu-o-scrisorica-in-geam-si-l-a-postat-pe-internet-in-cateva-minute-ghici-cine-ii-lasa-comentariu-chiar-proprietarul-masinii-542401/ Stiti cum se plimba copiii la noi in Romanica? https://youtu.be/ugVkipNiAAI?si=ey7JpilS9g2Z1hGu De aia e masina o necesitate? Voi stiti ca si parcurile sunt locuri de plimbat cu masina? https://www.monitorulcj.ro/actualitate/47432-cu-bmw-ul-la-plimbare-in-parcul-central https://www.replicaonline.ro/un-bmw-rebel-a-transformat-mijlocul-bulevardului-mamaia-in-parcare-602516 De aia sunt masinile o necesitate? Ca sa parcheze boii si retarzii pe unde vor? S-au inmultit troacele de nu mai ai loc sa mergi pe jos. Nu mai pot smenarii sa faca 2 pasi, dar bine ca sunt plini de muschi facuti la sala. Daca ar merge pe jos banuiesc ca nu li se dezvolta muschii.