Volkswagen Scirocco ar putea reveni sub forma unui coupe electric

Publicat miercuri, 21.02.2024 13:32 de Tiberiu Safta

Potrivit celor mai noi informații, Volkswagen Scirocco ar putea reveni în viitorul apropiat, sub forma unui nou coupe electric. Noul model ar urma să fie bazat pe aceeași platformă cu viitoarea generație a lui Porsche Cayman/Boxster.

Volkswagen Scirocco, modelul sportiv al constructorului german, ar urma să revină în gamă până la finalul acestui deceniu. Potrivit publicației britanice Autocar, marca de la Wolfsburg ia în considerare să relanseze acest model sub forma unui coupe electric.

Din informațiile de până acum, viitorul Scirocco ar urma să fie bazat pe o nouă versiune a platformei dedicate PPE, care va fi prezentă și la următoarea generație Porsche Boxster/Cayman. Noul model ar putea avea o configurație cu două motoare electrice, ceea ce înseamnă, implicit, că va avea tracțiune integrală. Mai mult, viitorul Scirocco ar putea reprezenta etalonul mărcii cu privire la modelele de performanță din gama R.

Va exista și o versiune cu un singur motor electric, care ar urma să dezvolte circa 300 de cai putere. În cazul versiunii cu două motoare, aceasta ar urma să aibă undeva în jur de 400 de cai putere, potrivit celor de la Autocar.

Alături de o nouă generație Scirocco, Grupul Volkswagen are de gând să lanseze încă două modele de performanță noi. Planurile includ o versiune de serie a conceptului Cupra Dark Rebel, dar și o generație nouă pentru Audi TT.

Volkswagen Scirocco a fost lansat pentru prima dată în urmă cu 50 de ani. Prima generație a fost produsă între 1974 și 1981. A doua iterație a fost produsă până în 1992, după care a urmat o pauză de 16 ani. A treia și cea mai recentă generație a fost introdusă în 2008 și a fost produsă până în 2017.

Dacă Volkswagen va aproba noua generație Scirocco, aceasta ar urma să debuteze până în 2028.

via Autocar

  • bravo vw, joi, 22.02.2024 13:22

    e plin pe strazi de coupeuri, se vand ca painea calda, nu puteti rata o astfel de oportunitate.